NewsAllert :

Recidivă penală la Roznov, a lui Ionel Ciubotaru?! Sesizare la ANI pentru conflict de interese! Ar fi dat pășunea în concesiune ginerelui!

Mugur Cozmanciuc: ”Sondajele sunt favorabile PNL. Pentru victorie e nevoie de o mobilizare în tot județul!” (document)

A început montarea semafoarelor inteligente în ”intersecția morții” de la Girov

Cadavrul unui bărbat a fost găsit într-o fântână din Mărgineni

Mesajul tulburător pentru Ionel Arsene de la un pacient cu COVID, în stare gravă: ”Cum poți minți așa?… Aștept să mă trosnești!”

Peste 250 de incendii s-au produs la gospodării din Neamț, anul acesta! Au murit 9 oameni!

APASERV oprește (iar) apa în Piatra-Neamț, joi – 24 septembrie, pe 26 de străzi!

Jurnaliști de investigație din Iași: ”Comision de 3 milioane euro la Spitalul Covid. Popa si Arsene au batut palma”

Mugur Cozmanciuc(PNL): Construim în Neamț un Centru Național de Sănătate! Pentru sănătatea nemțenilor avem la dispoziție 100 milioane euro

Vorbe, nu fapte! Arsene, în 2017: Spital Județean nou, UPU, 5 heliporturi și centru multifuncțional de sănătate la Poiana Teiului.

Starețul Mănăstirii Petru Vodă, arhimandritul Hariton Negrea, mesaj despre Mugur Cozmanciuc! ”Îl recomand pentru sufletul meu” (video)

Mugur Cozmanciuc: Ca președinte al CJ Neamț, îmi asum să atrag peste 1 miliard de euro pentru dezvoltarea județului

Iluminatul public din Piatra-Neamț va fi modernizat cu fonduri europene

Un bărbat a fost găsit mort într-un apartament din Bicaz, unde izbucnise un incendiu

Unde s-au dus 3,2 milioane euro din banii nemțenilor?! Nelu Tătaru: Spitalul de la Lețcani, fără avize și personal. NU poate primi pacienți”

  • 25 septembrie 2020

ISSN 2457 - 3973

Comunitatea din Poieni – Piatra Șoimului îl așteaptă cu drag pe noul paroh, preotul Iosif Buruiană

În comunitatea ortodoxă din satul Poieni – comuna Piatra Șoimului, duminică – 6 septembrie – va fi o zi de bucurie. Chiar dacă lacrimile din ochii oamenilor nu s-au uscat după pierderea părintelui Mihai Popa, aceștia îl vor primi cu brațele deschise și inima curată pe noul preot paroh.

Acesta este preotul Iosif Buruiană, născut în satul Slobozia din orașul Roznov, care a slujit până acumîn satul Dragova din comuna Cândești, la Biserica ”Sf. Împărați Constantin și Elena”.

Acesta va fi împreuțit duminică la Biserica ”Sf. Arhangheli Mihail și Gavriile” din Poieni, Piatra Șoimului.

”Noi îl așteptăm cu drag la bisericuța noastră, de aici, și vom fi alături de el”, a declarat Maricica Ursache, o localnică din Poieni.

Părintele Mihai Popa – fostul paroh, s-a strămutat la cele veşnice pe 20 ianuarie 2020, în ziua pomenirii Sfântului Eftimie cel Mare. Preotul Mihai Popa, iubit de întreaga comunitate de creștini-ortodoxi din Poieni, avea doar 69 de ani.

În 1985, părintele Mihai Popa a fost transferat, ca preot coslujitor, la parohia Piatra Şoimului unde a slujit până în anul 2000, când Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, pe atunci Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, l-a numit preot paroh al nou înfiinţatei parohii Piatra Şoimului II.

Aici a reuşit să construiască o frumoasă biserică cu hramul „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” – sub streaşina căreia îşi va dormi somnul de veci până la obşteasca înviere – sfinţită de Înaltpreasfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, în ziua Sfântului Iacob al lui Alfeu, la 9 octombrie 2016, când părintelui i s-a conferit rangul de iconom stavrofor, cea mai înaltă distincţie bisericească.

Articolul anterior

Mugur Cozmanciuc: Ca președinte al Consiliului Județean Neamț voi avea un parteneriat cu Guvernul României

Articolul următor

O gospodărie din Ghindăoani s-a făcut scrum în noaptea de vineri spre sâmbătă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *