ISSN 2457 - 3973

Concursul de dans sportiv NU a fost sursă de infectare cu Covid-19

Concursul de dans sportiv de la Sala Polivalentă din Piatra-Neamț NU pare să fie o sursă de infectare cu Covid-19. Aceasta este opinia noastră și nu o poziție oficială a autorităților, pe baza tot mai multor mărturii strânse de la cei prezenți dar și a rezultatelor care încep să apară de la persoane care au fost contacți ai organizatorului.

Potrivit noilor reglementări legale, nu avem voie să publicăm numele celor cărora le-au venit rezultatele dar vă putem spune că sunt persoane apropiate, care au intrat în contact direct cu organizatorul. Iar unele dintre acestea au stat chiar ore în șir lângă acesta, deci ar fi putut lua virusul cu ușurință. Dacă exista la acel moment!

”Sunt tot mai sigur acum că la concursul de dans sportiv din 29 februarie -1 martie, la care am fost invitat și am participat, nu s-a infectat nimeni, și că cele 2-3 cazuri de participanți declarați infectați nu au contactat virusul acolo”, a fost și opinia primarului Dragoș Chitic.

Pe de altă parte, nu s-a confirmat nici prezența omului de afaceri Vasile O. la concursul de la Sala Polivalentă. Nimeni dintre cei care au participat la eveniment nu l-a văzut acolo, nu apare nici în fotografiile realizate și nici în imaginile video.

Confuzia ar fi apărut după ce Vasile O. ar fi declarat la Bisericani că a fost, deși la spitalul din Piatra-Neamț a susținut contrariul.

Deci nu se poate spune că omul de afaceri a luat sau a fost cel de la care s-au infectat alte persoane. Prin natura funcției sale, Vasile O. s-a întâlnit cu sute de oameni în ultima perioadă.

Așadar, tot mai multe indicii arată că evenimentul de la Sala Polivalentă a fost fără consecințe pe linie medicală, chiar dacă 3 participanți (dintre aproape 1.500) au avut rezultate pozitive ulterior.

Fiecare dintre cele 3 persoane (dintre care una din Constanța) ar fi putut lua virusul de oriunde altundeva.

Pe de altă parte, la data organizării concursului nu existau nici un fel de restricții!

Articolul anterior

”Mascații” au descins la Săvinești! Au săltat 6 persoane pregătite să se încaiere de la pământ!

Articolul următor

Dragoș Chitic: ”Am fost informat oficial despre rezultatul testului Covid-19”

Un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *