NewsAllert :

Trei nemţeni au furat dintr-un tren 2 tone de grâu şi 750 kg. seminţe floarea soarelui

Poliţia Rutiera a făcut prăpăd în Neamţ! Peste 1.800 şoferi au fost amendaţi săptămâna trecută!

Federația Română de Ciclism susține salvarea telegondolei din Piatra-Neamț

PNL Neamț: ”70 de zile de când PSD și Arsene țin soluțiile PNL în sertar”

Lupu’ şi colegii de la Rutieră au făcut vineri prăpăd în Neamţ! Peste 500 şoferi indisciplinaţi, amendaţi!

Celebrul „Lupul” de la Rutieră „adulmecă” zilele acestea şoferii drogaţi şi beţi din Neamţ

Patru traficanţi de droguri din Neamţ, „săltaţi” de DIICOT! Judecătorii i-au arestat preventiv!

ŞOCANT! 3.000 cazuri (oficiale) de violenţă în familie în Neamţ, în primele 10 luni ale anului

Un tânăr din Neamţ s-a sinucis aruncându-se în faţa trenului

Acţiune de amploare în traficul din Neamţ! Şoferi vitezomani, beţi şi drogaţi! Pietoni şi biciclişti indisciplinaţi!

Preşedintele PNL Neamţ, George Lazăr, prezintă „Adevărul despre majorarea pensiilor în România ultimelor 2 decenii”

Plângere penală pentru clarificarea situației de la Perla Invest

A spart o biserică din Neamţ, a băut vinul furat şi apoi a adormit în lăcaşul de cult

Un şofer beat şi fără permis a comis un accident, apoi a venit singur la Spitalul Târgu-Neamţ

Florentina Moise (preşedinte PSD Piatra-Neamţ): Primăria să recupereze banii pietrenilor furaţi de la firma care administrează telegondola!

  • 29 noiembrie 2022

ISSN 2457 - 3973

Conducerea PMP de la Parking refuză să scadă prețul la locurile de parcare! Din contra, crede că tariful este prea mic!

Conducerea societății Parking – administrată exclusiv de reprezentanți ai Partidului Mișcarea Populară – refuză propunerea liberalilor de scădere a prețului locurilor de parcare de reședință.

Directorul Ionuț Alin Moroșanu a încercat, fără argumente, să explice de ce nu poate fi scăzut prețul acestor parcare și a acuzat că subiectul a fost politizat. Dar chiar el, membru al PMP Neamț, este succesorul actualului președinte al PMP Neamț și candidat la parlamentare.

Cât privește cifrele societății, aflăm că Parking încasează bani de pe 16.764 locuri de parcare, ceea ce înseamnă un grad de ocupare de 83 la sută.

”Din cei 142 lei pe care îi încasează societatea (greșit – societatea încasează și 342 lei de la persoane juridice), 66 la sută se întorc în bugetul de stat. Din cei 34 la sută, societatea trebuie să asigure cheltuielile de administrare, respectiv salariile celor 17 angajați, gestionarea locurilor de parcare (trasatul dungilor)”, a declarat directorul Ionuț Alin Moroșanu.

El a spus că tariful de 142 de lei este prea mic.

”Ar fi trebuit mărit în funcție de inflație și este sub prețul național din câte știu eu”, a mai spus directorul Parking.

În replică, grupul consilierilor PNL Piatra Neamț consideră că încercările membrilor PMP care conduc societatea Parking de a ascunde ”gunoiul sub preș” invocând tot felul de motive politice, în condițiile în care la conferințele de presă organizate de societate participă și activul de partid, nu reprezintă altceva decât încercarea disperată a  alianței PSD-PMP-ALDE de a-și justifica votul. ”Este clar că triada care conduce Piatra Neamț se va opune scăderii prețului parcărilor de reședință. Membrii PMP, care acum se erijează în victime, încearcă să explice pietrenilor cum scăderea prețului locului de parcare va falimenta societatea, o societate care deja se afla pe minus.  Ne întrebăm de ce nu a ieșit conducerea societății în conferință să explice cum au fost chetuiți  banii pietrenilor timp de 10 ani. Când se cheltuiau miliarde cu nemiluita pe contracte bine făcute, pe salarii enorme și asocieri cu firme prietene, nu le era teamă că vor intra în faliment? Asta nu ne arată decât că PSD+PMP+ALDE își doresc ca locuitorii din Piatra Neamț să plătească de cinci ori mai mult prețul unei parcări față de București, pentru ca directorii și apropiați ai societății să o ducă bine în continuare. Nu dorim falimentarea societății Parking, dar dacă această societate nu-și dovedește eficiența, iar managementul ultimilor ani s-a dovedit a fi defectuos, soluția pe care am propus-o este trecerea  parcărilor la primărie, iar  plata acestora să fie făcută la  direct la Direcția Taxe și Impozite.  În acest fel, prețul poate fi scăzut mai mult decât am propus inițial”, susțin consilierii PNL Piatra Neamț.

Liberalii din Piatra Neamț au propus pentru ședința Consiliului Local de marți, 22 noiembrie, scăderea tarifului practicat pentru utilizarea locurilor de parcare pentru persoane fizice de la 142 lei la 100 lei iar pentru persoane juridice de la 342 lei la 170 lei. 

Cel mai probabil, coaliția majoritară PSD-PMP-ALDE va respinge această propunere.

Articolul anterior

Acum – accident grav la Roznov!

Articolul următor

Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a inaugurat drumul comunal Pipirig – Dolia

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *