ISSN 2457 - 3973

Copaci doborâți pe stradă și localități fără energie electrică în urma furtunii de vineri seara din Neamț

Județul Neamț a fost vizat, vineri seara, de un Cod Roșu și mai multe Coduri Portocalii de furtună.

Vijeliile au doborât la pământ mai mulți copaci, blocând circulația rutieră, și au lăsat mai multe localități fără energie electrică.

Raportul operativ întocmit de ISU Neamț, sâmbătă dimineață, arătă că s-au executat:

  • 1 misiune de degajare a unui arbore cazut pe DN 17 B, com Poiana Teiului, sat Dreptu. S-au deplasat 5 subofițeri cu o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Targu Neamț.
  • 1 misiune de  degajare a unui arbore cazut pe DN 15 B, com Vantori Neamt. S-au deplasat 3 subofițeri cu o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Targu Neamț.
  • 1 misiune de degajare a unor persoane posibil ramase blocate intr-un utilaj în albia raului Moldova in zona comunei Valeni, sat Munteni. S-au deplasat un camion având container de suport logistic al intervenției TIP II multirisc, un ASERV, o barcă și o amubulanță SMURD cu 8 subofieri;

Misiuni executate de alte instituții:

  • 1 misiune de degajare a unui arbore cazut pe DN 15 B în com. Pipirig, sat Pluton – SVSU Pipirig si SDN;

Vineri seara au fost nealimentate cu energie electrică 4 linii de medie tensiune cu 27 de posturi de transformare, fiind afectați 1213 consumatori din  localitățile: Hanul Ancutei , Sihastria, Bicaz,,Poiana Largului, Hangu, Chiritei, Petru Vodă.

Sâmbătă la ora 08.00 mai sunt nealimentate cu energie electrică 4 linii de medie tensiune cu 26 puncte de transformare, fiind afectați 2334 consumatori din localitățile: Poiana Largului, Chiriteni, Petru Vodă, Razboieni, Valea Alba, Agapia, Vânători Neamt;

Cauza avariilor o reprezintă ruperea liniilor de  medie tensiune pentru transportul energiei electrice ca urmare a intensificărilor de vânt din data de 12.06.2020.

 

Articolul anterior

Vineri, un nou COD ROȘU de furtună în Neamț

Articolul următor

Suspiciuni de mită pentru Spitalul Modular COVID plătit de Consiliile Județene Neamț și Iași!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *