ISSN 2457 - 3973

Corneliu-Dan Borcia ”revine” definitiv la TT! Sala de spectacole poartă numele regretatului actor!

Sala de spectacole a Teatrului Tineretului din Piatra Neamţ va purta, începând de joi, numele regretatului actor Corneliu-Dan Borcia. Consilierii judeţeni au aprobat, în unanimitate, ca sala de repetiţii şi spectacole să poarte numele celui care a fost director, actor şi regizor al instituţiei de cultură.

Cea care a făcut toate demersurile, fiind susţinută de colectivul Teatrului Tineretului dar şi de alţi oameni de cultură nemţeni, a fost fiica lui Corneliu-Dan Borcia, jurnalista Catrinel Cojocaru.

”Dragă Bobo, aş vrea să știi că fiecare copil îşi iubește părinții până dincolo de Cer ! Şi că, așa cum m-ai învățat, dragostea învinge chiar şi uitarea! Aici e toată inima mea şi a celor care te-am prețuit pentru totdeauna! Acum ştiu că, atunci când ne vom revedea, vei fi tot tatăl meu, așa cum te-am rugat….”, a fost mesajul emoţionant postat de Catrinel Cojocaru pe pagina sa de socializare. corneliu dan borcia

Actorul Corneliu-Dan Borcia a murit, pe 17 august 2014, la vârsta de 71 de ani, după o lungă suferinţă cauzată de o boală incurabilă.

Corneliu-Dan Borcia s-a născut la Sibiu, a copilărit la Tecuci şi a absolvit Liceul ”Emanuil Gojdu” din Oradea şi apoi Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucuresti, în 1966. Din 1967 a lucrat ca actor al ”Teatrului Tineretului” iar între anii 1995 – 2001 a fost directorul instituţiei. Pentru managementul din fruntea instituţiei de cultură, a fost distins de Consiliul Britanic la Gala UNITER 2000.

A fost profesor de artă teatrală şi regie la Şcoala Populară de Artă iar din mâinile sale au plecat către institutile de teatru tineri care au devenit apoi actori sau regizori importanţi ai scenei româneşti.
În anul 2005 a înfiinţat Teatrul ”Pi Buni” din Piatra Neamţ, o companie de teatru alternativ care monta spectacole în spaţii neconvenţionale. corneliu dan borcia 2
De-a lungul carierei sale ca actor, Corneliu-Dan Borcia a avut colaborări cu mai multe teatre din Bucureşti, între care ‘Bulandra’, ‘Nottara’ şi Teatrul ‘Mic’.     Între cele mai memorabile roluri pe care le-a interpretat se disting cele din ”Tristan şi Isolda” (1967), Harap-Alb (1970), Bădăranii (1993), Orfanul Zhao (1995), Santiago el Campeon (2003).

Articolul anterior

Veşti proaste despre reconstrucţia Pieţei Centrale din Piatra Neamţ

Articolul următor

La Școala din Roznov nu miroase bine!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *