ISSN 2457 - 3973

Crăpături în clădirea unei grădinițe construită pe PNDL la Borlești

O grădiniță construită cu fonduri prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) la Borlești a început ușor dar sigur să cedeze.

Inspectorul școlar general al ISJ Neamț, prof. Mihai Obreja, a semnalat acest aspect în ședința de miercuri a Colegiului Prefectural.

”Generalul” Mihai Obreja a precizat că ar fi vorba de grădinița de la Ruseni, cazul fiindu-i adus în atenție de directorul unității școlare în subordinea căreia se află grădinița.

”La Borlești mai avem o problemă pe o construcție, realizată, cred, tot pe PNDL, care este cu fisuri. Domnul director de acolo m-a informat că este o grădiniță construită pe PNDL, recepționată, care deja are probleme, are crăpături.  Vom anunța Ministerul Educației”, a declarat inspectorul școlar general Mihai Obreja.

Prefectul George Lazăr a solicitat verificări asupra aspectelor semnalate de inspectorul general.

”Am rugămintea către directorul Inspecției de Stat în Construcții să efectueze verificări asupra celor semnalate. Aștept un raport pe această temă”, a declarat prefectul George Lazăr.

Potrivit unor surse, grădinița la care ar fi apărut crăpături în construcție ar fi fost construită de o firmă din Rediu. Însă firma în cauză a fost subcontractoare a unei societăți din Iași, care ar fi câștigat licitația.

Asupra acestor aspecte, precum și a rezultatului controlului din teren, vom reveni.

(foto – Primăria Borlești, beneficiarul proiectului)

Articolul anterior

Intrările în județul Neamț vor fi reconstruite cu 8 milioane lei

Articolul următor

Spitalul de Urgență Piatra Neamț, în atenția președintelui Consiliului Județean

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *