ISSN 2457 - 3973

Creşte incidenţa la Piatra-Neamţ! Patru localităţi, cu valori peste 6 la mie! Iată situaţia din judeţ! (joi – 7 octombrie)

Creşte incidenţa cazurilor COVID-19 în municipiul Piatra-Neamţ. Joi, 7 octombrie 2021, valoarea este de 6,59 la mie, faţă de 6,30 cât era miercuri.

Alte 3 localităţi au incidenţă peste 6 la mie: Pângăraţi (6,69), Costişa (6,56) şi Girov (6,10).

Unde nu au intrat în vigoare deja restricţiile specifice, acestea vor fi aprobate în şedinţa de joi a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

În Piatra-Neamţ, carantina de noapte în week-end şi alte restricţii au intrat în vigoare de astăzi, de la ora 08.00.

Este vorba de interzicerea circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, în intervalul orar 20,00 – 5,00. Sunt permise doar deplasările în interes profesional, pentru asistenţă medicală sau din alte motive justificate.

Sunt permise organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi cu purtarea măştii de protecţie.

Totodată, organizarea de evenimente private este permisă cu participarea persoanelor până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, dar nu mai mult de 200 de persoane. Toate persoanele care participă trebuie să fie vaccinate cu schema completă de cel puţin 10 zile sau se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Unităţile de alimentaţie publică din Piatra-Neamţ pot fi deschise în intervalul orar 5,00 – 24,00 cu ocuparea până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului. Este permisă doar prezenţa persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Aceleaşi restricţii se aplică şi operatorilor economici care administrează locuri de joacă sau săli de jocuri de noroc.

Situaţia pe fiecare localitate, înregistrată joi – 7 octombrie 2021, poate fi consultată în tabelul de mai jos:

incidenta L 07.10.2021

Articolul anterior

George Lazăr (președinte PNL Neamț): ”Compensarea facturilor la energie și gaze naturale, aprobată de Guvernul Cîțu”

Articolul următor

Deputatul Oana Bulai, mesaj pentru „Dumnezeii pe bani publici”: „Municipiul Roman, oare nu mai este parte a județului Neamț?”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *