ISSN 2457 - 3973

Crește numărul cadrelor medicale din Neamț care cer vaccinarea împotriva COVID-19

Numărul cadrelor medicale care solicită să fie vaccinate împotriva COVID-19 crește simțitor.

Dacă luni erau programate 105 persoane, la finalul zilei erau vaccinate 140 cadre medicale, potrivit informațiilor furnizate, marți, de directorul DSP Neamț, Radu Firăstrău.

Majoritatea imunizărilor (85) a fost făcute la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț iar restul la celelalte spitale din județ.

Marți 5 ianuarie, sunt progamate pentru vaccinare 139 cadre medicale iar până la prânz erau vaccinate deja 103 persoane, a spus directorul DSP Neamț.

Astfel, lista la finalul zilei ar putea fi mult mai mare decât cea a programărilor. Tot mai multe cadre medicale solicită să fie imunizate având în vedere că se află în prima linie a luptei împotriva COVID-19 și riscă să fie infectate cu SARS-CoV-2, dacă nu au fost deja infectate.

Pentru perioada 4 – 9 ianuarie sunt programate 683 de persoane pentru a fi vaccinate. Lista rămâne însă deschisă iar astăzi se vor înscrie circa 100 de angajați de la Serviciul Județean de Ambulanță.

Pentru această săptămână au fost primite, în Neamț, 975 de doze de vaccin care mai mult ca sigur se vor termina având în vedere ritmul crescut al celor care doresc și se imunizează.

Articolul anterior

Funcția de arhitect șef al municipiului Piatra-Neamț va fi scoasă la concurs

Articolul următor

72 cazuri noi de COVID în Neamț. Iată în ce localități se află. (marți, 5 ianuarie 2021)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *