NewsAllert :

Primarul Andrei Carabelea: „Zeci de mii de pietreni nu au astăzi apă din cauza incompetenței, indolenței și nepăsării Apa Serv și a CJ Neamț!”

Cutremur de magnitudine 3,3 produs lângă Piatra-Neamţ (joi, 28 martie)

Vasile Panaite intră în echipa PUSL şi va fi viitorul primar al municipiului Piatra-Neamţ (comunicat de presă)

Un şofer din Piatra-Neamţ a accidentat un pieton şi apoi a fugit de la faţa locului

Carmen Nastasă vine miercuri LIVE, de la ora 20,00, la podastul „Faţă în faţă cu Gabriel Apetrii”

Bărbat din Dragomireşti, salvat de pompieri după ce a căzut într-o fântână adâncă de 15 metri

Apă cu presiune redusă şi risc de întrerupere temporară în cartierul Dărmăneşti (27 martie)

Vasile Panaite este candidatul PUSL la Primăria Piatra-Neamţ! Vrea referendum odată cu localele!

Vasile Panaite face anunţul zilei! Live, de la ora 20,00, la podcastul „Faţă în faţă cu Gabriel Apetrii”!

Sinucidere în Neamţ! S-a închis în autoturism şi apoi şi-a dat foc!

Panică într-un bloc din Piatra-Neamţ după ce un „Dorel” a tăiat ţeava de gaz dintr-un apartament

Se opreşte apa în oraşul Roznov şi comuna Zăneşti timp de 13 ore

Viceprimarul comunei Zănești și mai mulți consilieri locali s-au alăturat USR Neamț

DIICOT Neamţ, prăpăd printre traficanţii de droguri! Două grupări, destructurate de procurorii anti-mafia!

Primarul Andrei Carabelea vine la podcastul „Față în față cu Gabriel Apetrii„ luni, de la ora 20,00

29 martie 2024

ISSN 2457 - 3973

Cum poţi vizita gratuit expoziţii ale muzeelor din Neamţ, pe 18 mai

Ziua Internațională a Muzeelor şi Noaptea Muzeelor – două manifestări diferite – vor fi marcate, anul acesta, în aceeaşi dată, pe 18 mai 2019.

Propunerile Complexului Muzeal Judeţean Neamţ pentru a marca acest eveniment sunt axate pe o serie de expoziţii temporare deosebit de spectaculoase după cum urmează:

La Muzeul de Istorie şi Arheologie Piatra-Neamţ vor putea fi vizitate expoziţiile temporare:

  1. Elena Cuza. Doamna Unirii (1825-1909), o invitație spre cunoașterea vieții Primei Doamne a Principatelor Unite Române.

http://www.muzeu-neamt.ro/component/content/article/50-evenimente/741-elena-cuza-doamna-unirii-1825-1909-miapn-2-aprilie-10-iunie-2019.html

  1. „Grigore Antipa – 150”, expoziţia aduce un omagiu lui Grigore Antipa, personalitate complexă, ctitor de instituţii culturale şi de cercetare, dar și diplomat apreciat al epocii sale, deschizător de drumuri în mai multe domenii ale știinţei.

http://www.muzeu-neamt.ro/component/content/article/50-evenimente/745-grigore-antipa-150-miapn-12-aprilie-30-iunie-2019.html

De asemenea în una din sălile de expoziție va rula filmul intitulat Piatra-Neamț în anii 70. Acesta grupează un colaj de imagini cu urbea nemțeană în perioada anilor 1970-1980. Diapozitivele au fost realizate de fotograful Sandu Marin și au fost achiziționate de Muzeul de Istorie și Arheologie, Piatra-Neamț, în anul 2013. Pentru prima dată, sunt prezentate publicului vizitator o parte din aceste valoroase mărturii vizuale.

 

La Muzeul de Artă Piatra-Neamţ va putea fi vizitată expoziţia temporară:

  1. GEST- dialogical graphics, reunește două proiecte diferite ca substanță dar similare ca modalitate de expresie și subliniază ideea dialogului

http://www.muzeu-neamt.ro/component/content/article/50-evenimente/752-expozitie-temporara-gest-dialogical-graphics-mapn-9-mai-2-iunie-2019.html

La Muzeul de Istorie Roman va putea fi vizitată expoziţia temporară:

  1. Faianță și porțelan din patrimoniul Complexului Muzeal Județean Neamț, tematica expoziției este inedită pentru muzeele nemțene, fiind pentru prima oară când este abordată.

http://www.muzeu-neamt.ro/component/content/article/50-evenimente/749-faianta-si-portelan-din-patrimoniul-complexului-muzeal-judetean-neamt-mir-6-mai-30-iunie-2019.html

Tot la Muzeul de Istorie Roman se va desfäşura în data de 17 mai începând cu ora 12.00 un eveniment care a devenit practic de nedespărţit de Ziua Muzeelor. Este vorba de simpozionul Dascăli romaşcani de altădată ajuns la cea de-a opta ediţie.

http://www.muzeu-neamt.ro/component/content/article/66-anunturi2019/755-dascali-romascani-de-altadata-mir-17-mai-2019.html

La Muzeul de Artă Roman chiar în data de 18 mai va avea loc vernisajul expoziţiei personale aparţinând artistului vasluian George Leteanu (începând cu ora 17.00). Evenimentul va fi urmat de un dialog interactiv cu vizitatorii pe parcursul întregii seri.

http://www.muzeu-neamt.ro/component/content/article/66-anunturi2019/756-personala-george-leteanu-mar-18-mai-2019.html

Ziua Internațională a Muzeelor va fi marcată la Muzeul de Științe Naturale Roman prin organizarea unui atelier de educație muzeală ce se va desfășura în data de 16 mai începând cu ora 8.00.

http://www.muzeu-neamt.ro/component/content/article/66-anunturi2019/754-atelier-de-educatie-muzeala-msnr-16-mai-2019.html

La Muzeul de Istorie şi Etnografie Târgu Neamţ va putea fi vizitată expoziţia temporară:

1.,,Ținutul Neamțului în imagini vechi” ce prezintă fotografii de la sfârșitul secolului XIX și din prima jumătate a secolului XX, care înfățișează aspecte variate legate de zona Târgului Neamț și împrejurimi.

http://www.muzeu-neamt.ro/component/content/article/50-evenimente/753-expozitie-temporara-tinutul-neamtului-in-imagini-vechi-mietn-mai-iunie-2019.html

Program de funcţionare – în intervalul 10.00-18.00 vizitarea se va face pe baza achitării biletului de intrare; în intervalul 18.00-24.00 vizitarea expoziţiilor permanente şi a celor temporare va fi gratuită.

În intervalul 18.00-24.00 vor fi deschise publicului vizitator toate unităţile muzeale din Piatra-Neamţ şi Roman; din zona Târgu Neamţ vor fi deschise Muzeul Cetatea Neamţ respectiv Muzeul Memorial „Ion Creangă” Humuleşti.

Articolul anterior

Incendiu provocat la Dulceşti

Articolul următor

Mănăstirea Petru-Vodă despre vizita Papei, ”cel mai puternic preşedinte de sectă”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular