ISSN 2457 - 3973

Dan Barna: “Premierul Cîţu nu mai are susţinerea USR-PLUS”. Iulian Bulai: “Premierul Cîţu trebuie să plece!”

Co-preşedintele USR-PLUS, vicepremierul Dan Barna, a anunţat, miercuri, că alianţa nu îl mai sprijină pe Florin Cîţu în funcţia de prim-ministru.

“Demiterea, în această dimineaţă, de către premierul Cîţu a ministrului Vlad Voiculescu e o decizie unilaterală şi imatură politic, care ridică mari semne de întrebare asupra capacităţii premierului de a conduce o coaliţie. Ne-am asumat să luăm deciziile împreună prin consultare şi dialog. În această dimineaţă am fost chemat de premier la o discuţie în care mi-a comunicat o decizie deja luată. Nu a existat o consultare prealabilă, nici ieri, cu atât mai mult cu cât agreasem că ieşim din acest joc de balet politic. E o decizie prin care premierul Florin Cîţu nu mai are susţinerea USR-PLUS”, a declarat Dan Barna.

El a cerut o reuniune de urgenţă “astăzi, cel târziu mâine”, cu preşedinţii PNL, Ludovic Orban, şi UDMR, Kelemen Hunor, pentru a discuta “retragerea încrederii premierului Florin Cîţu”.

Cu alte cuvinte, Dan Barna a cerut în numele alinţei USR-PLUS demiterea primului-ministru printr-o moţiune de cenzură, dacă Florin Cîţu nu va demisiona.

Pe de altă parte, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat anterior că Florin Cîţu are “toată susţinerea PNL”.

Tensiunile în cadrul alianţei de guvernare au apărut după ce primul-ministru Florin Cîţu a decis eliberarea din funcţie a ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu (USR).

Această decizie l-a făcut pe preşedintele USR Neamţ, deputatul Iulian Bulai, să declare:

“Premierul Cîțu trebuie să plece!
Reformele trebuie demarate, nu blocate. Guvernarea se face împreună, nu de unul singur.
Demiterea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, este o decizie unilaterală și imatură a premierului Florin Cîțu, care pune sub semnul întrebării capacitatea domniei sale de a conduce un guvern de coaliție funcțional. A luat o decizie în mod unilateral, ceea ce este împotriva spiritului în care am format această coaliție de guvernare. De la bun început am decis să lucrăm în echipă pentru a reforma România, și până azi așa au fost luate deciziile comune.
Din acest moment, Florin Cîțu nu mai are susținerea Alianței USR PLUS pentru rămânerea în funcția de prim-ministru.
Încă din prima zi a mandatului său, Vlad Voiculescu a început un proces de reforme pentru realizarea cărora s-a angajat întreaga coaliție, inclusiv domnul Cîțu, atunci când a primit invitația de a-și asuma rolul pe care încă îl deține.
Amintim între acestea: transparența actului de guvernare, demararea procesului de depolitizare în sănătate, aducerea de profesioniști la casele de asigurări de sănătate și demararea procedurilor necesare construcției de spitale noi.
În al doilea rând, anunțul privind preluare a interimatului de la Sănătate este făcut fără consultarea USR PLUS. Și aceasta este o dovadă de lipsă de responsabilitate politică într-un moment foarte greu pentru țară.
Florin Cîțu l-a demis unilateral pe Vlad Voiculescu, fără nici o evaluare, făcând jocul celor care frânează de trei luni de zile reformele din programul de guvernare pe care l-am agreat și votat împreună.
Alianța USR PLUS își dorește să rămână într-o coaliție de guvernare care își asumă până la capăt reformele decise împreună.
Cerem de urgență o ședință a Coaliției pentru a discuta retragerea sprijinului politic pentru premierul Cîțu”.

Articolul anterior

Neamţ: Incidenţa cazurilor COVID-19 din fiecare localitate (miercuri, 14 aprilie)

Articolul următor

Bestii cu chip de om! Doi părinţi din Dumbrava Roşie şi-au violat şi schingiuit cei 3 copii!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *