ISSN 2457 - 3973

Dan Barna și USR mențin România în brațele PSD doar pentru a-și maximiza scorul electoral

Tot mai mulți votanți ai USR la alegerile europarlamentare încep să regrete decizia luată iar gazetarul Cristian Tudor Popescu este unul dintre aceștia.

Dezamăgirea s-a adâncit după ce în spațiul public a apărut o convorbire pe care liderul USR, Dan Barna, a purtat-o cu membrii de partid și a devoalat planul USR.

Pe scurt, Dan Barna preferă să lase România în brațele unei guvernări PSD și a instabilității doar pentru ca USR să își maximizeze scorul la alegerile prezidențiale, locale și parlamentare.

Așadar, fuga de responsabilitatea unei guvernări alături de PNL nu are nici pe departe vreun interes național ci un interes propriu: rezultate cât mai mari la alegeri.

Iată ce a răspuns Dan Barna, întrebat fiind de un membru dacă există posibilitatea ca partidul să intre la guvernare: ”Eu zic că pe termen scurt nu. Dacă intrăm acum la guvernare, pur şi simplu ne asociem cu … şi validăm PNL-ul, de-asta nu trebuie să cădem în capcana de a cere un minister, 2-3 PNL-ului, pentru că ne vor da orice. Ideea că intrăm cu ei la guvernare şi îi validăm înseamnă pentru ei raiul pe pământ, este exact ce aşteaptă şi ce îşi doresc de la noi, adică marea lor chinuială era tocmai asta: băi, cum să atragem şi USR-ul, că practic ei vor face lupte tot în stilul în care ştiu să-l facă, e previzibil lucrul acesta. Doar să facă bine. Dar ideea e următoarea: dacă vor face bineînţeles, meritul o să îl fie al PNL, indiferent că avem noi 1-2 ministere, dacă vor face rău, ceea ce e o probabilitate sau nu le va ieşi, evident că va fi din vina USR-ului, adică nu trebuie să fim supergenii ca să ne dăm seama cum funcţionează lucrul acesta. Tocmai de aceea noi nu avem de ce să intrăm, plus că am intrat ca partener minoritar, în condiţiile în care alegerile ne-au arătat că suntem acolo, aproape unii de ceilalţi, decât dacă intrăm după alegeri, atunci avem consistenţă şi suntem într-adevăr relevanţi. Şi intrăm pe voturile pe care le obţinem noi, şi atunci n-o să mai avem un minister sau două, o să avem jumătate de guvern sau poate chiar mai mult, dacă dăm şi primul ministru şi dacă câştigăm alegerile… de astfel de succese”.

Articolul anterior

Ministrul lui Arsene, acuzat de subminarea activității Tarom

Articolul următor

Consilierii județeni ai PSD Neamț au fost amendați cu 2.000 lei de A.N.I. pe cazul Păvăluță

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *