ISSN 2457 - 3973

Date noi despre aparatul care va face teste pentru depistarea coronavirusului în Neamț!

Prefectul George Lazăr a fost prezent, marți, alături de șeful CAS Neamț și primarul de Roman, Lucian Micu, la Spitalul Municipal Roman, pentru a superviza pregătirile în vederea amenajării spațiului unde va fi amplasat aparatul de testare Covid-19.

Aparatul – cumpărat cu fonduri exclusiv din donațiile unor oameni de afaceri nemțeni – ar urma să ajungă în câteva zile la Roman.

Primarul Lucian Micu a declarat, marți, că mai multe cadre medicale ale spitalului din Roman au plecat la Institutul ”Matei Balș” din București pentru a fi instruite în acest sens.

”Împreună cu prefectul județului Neamț – George Lazăr și directorul DSP Neamț – Radu Firăstrău, ambii romașcani de-ai noștri, am fost astăzi la Spitalul Municipal de Urgență Roman, unde s-au făcut pregătirile pentru amenajarea spațiului în vederea realizării analizelor cu un aparat de diagnosticare moleculară de tip Real Time PCR, ce poate face 96 de teste deodată pentru depistarea infecției cu coronavirusul COVID-19. Spațiul a primit avizul, dat cu celeritate, de către DSP, iar după ce aparatul va ajunge la Roman, se va emite și autorizația de funcționare. Mai multe cadre medicale de la Spital pleacă astăzi la București, pentru a fi instruite în a folosi aparatul de diagnosticare. Acest aparat este luat din donațiile unor oameni de bine din oraș, iar noi, administrația locală vom achiziționa alte câteva aparate care să ajute bolnavii să se însănătoșească. Orice ajutor este binevenit, dar important este ca cei care vor să ajute să își unească eforturile și să cumpere direct aparatura sau materialele sanitare, deoarece noi, Primăria sau Spitalul, trebuie să parcurgem etapele legislative privind achizițiile publice care, acum, nu sunt destul de rapide pe cât ne dorim”, a declarat primarul Lucian Micu.

La aparat vor fi analizate teste de la toți locuitorii județului Neamț. Asta înseamnă că în 3-4 zile, vor fi terminate toate probele prelevate de la nemțeni.

Primele teste ar urma să fie analizate chiar la sfârșitul acestei săptămâni.

Aparatul are o valoare de circa 40.000 euro și este cumpărat cu donații de la KÖBER, DOLINEX, AUTO MOLDOVA, MARSAT, MIHOC OIL și DINAMIC 92, alături de TCE Trei Brazi.

Al doilea aparat din jude, ce va fi achiziționat cu bani de la Consiliul Județean Neamț și va fi amplasat la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, ar urma să ajungă spre sfârșitul săptămânii viitoare.

Articolul anterior

Ce spune primul nemțean, depistat după ora 22.00 fără justificare la el! A fost amendat cu 10.000 lei!

Articolul următor

Un bărbat a sărit de la etajul centrului de carantină din Piatra-Neamţ

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *