ISSN 2457 - 3973

De ce newsallert.ro a renunțat la dezbaterea electorală! Ordin: toate tunurile pe Chitic! Circ în locul dezbaterii!

Publicația newsallert.ro a trimis, în urmă cu aproape 2 săptămâni, invitația către toți candidații la funcția de primar al municipiului Piatra Neamț de a participa la o dezbatere față în față pe teme concrete și corecte de administrație.

Răspunsurile au fost în mare măsură afirmative și ne pregăteam să stabilim temele de dezbatere, întrebările și – la fel de important – regulile dezbaterii!

Suntem conștienți de importanța dezbaterii ca instrument democratic de a prezenta electoratului proiectele pe care le are fiecare candidat. Însă, la fel de importantă este și intenția cu care fiecare candidat vine la o astfel de dezbatere.

Ultimele zile însă au demonstrat însă cu totul altceva! Mai mult, din staful de campanie a unuia dintre candidați au ”răsuflat” informații extrem de importante și credibile. Alții s-au dat ”în primire”!

Dezbaterea electorală ar fi urmat să se transforme într-un circ ieftin cu largul concurs al unor candidați care, în baza unei ”cooperări” bine stabilite și orchestrate, ar fi urmat să mitralieze acuzații către primarul interimar Dragoș Chitic. Astfel, s-ar fi creat senzația că Dragoș Chitic este singur împotriva tuturor și, mai mult, dacă mai multe guri spun un lucru, atunci înseamnă că este adevărat.

E drept că există vulnerabilități administrative în ceea ce îl privește Dragoș Chitic. Dar strict administrativ și nu așa cum s-a întâmplat în ultima perioadă când Dragoș Chitic dar și jurnaliști din Piatra Neamț au fost filmați și filați în stil securistic, s-au făcut scenarii demne de spitalul de nebuni, s-au lansat pe internet tot felul de dejecții neasumate. Stilul clasic al proverbului ”cine nu este cu noi, sărim la gâtul lui!”.

Revenind la vulnerabilitățile lui Dragoș Chitic, dacă acestuia i se poate imputa susținerea vreunui proiect în Consiliul Local, atunci perioada de raportare trebuie să fie începând din 2008, moment în care a fost ales consilier local. Ori principalul cap de acuzare pregătit este cel privitor la creditele pe care Primăria le-a făcut pentru telegondolă, pârtia de schi, etc. Nimic mai fals însă! Aceste credite au fost făcute în mandatul 2004 – 2008, atunci când Dragoș Chitic era în mediul privat și nu în administrație!! Mai mult, la vremea respectivă, proiectele au fost susținute în unanimitate de consilierii locali, pe românește de la toate partidele!!!

Așa s-a întâmplat și în mandatul 2008 – 2012 când, în Consiliul Local Piatra Neamț, aproape toate proiectele aveau susținerea tuturor partidelor componente.

Așadar, la întrebările privind efectele administrației din Piatra Neamț ar trebui să răspundă, deopotrivă, și ceilalți candidați, aflați fără excepție, la un moment dat, în partidul care guverna local sau în ”opoziția” care se înfrupta alături de guvernarea locală! Deci credem că primul pas este ca fiecare dintre candidați să facă propria dezbatere față în față în partid și să își întrebe colegii, pe cei pe care i-au propus pe listele de consilieri, pe cei pe care i-au transferat în echipă de la alte partide, de ce atâția ani au tăcut mâlc iar acum s-au transformat în zmei politici! Și abia apoi să intre, dacă au intenții curate, în ringul dezbaterii electorale!

Din aceste motive, dar și din altele pe care le putem face publice dacă este nevoie, newsallert.ro a renunțat la dezbaterea electorală cu cei 11 candidați la funcția de primar al municipiului Piatra Neamț!

Nu suntem în măsură să dăm sfaturi, nu avem stofă de consultanți electorali, dar credem că cei care vor participa la astfel de așa-zis dezbateri fie sunt disperați după voturi, fie nu au învățat nimic din ultimele săptămâni de campanie de la Piatra Neamț. Credem că tipul de dezbatere abordat de o parte a mediei electronice, de a trimite aceeași întrebare către toți candidații pentru a prezenta în oglindă răspunsurile, este deocamdată cea mai sigură și curată formă de confruntare electorală. Restul e can-can!

Articolul anterior

Primăria Piatra Neamț înființează un Centru de Permanență în cartierul 1 Mai

Articolul următor

Copiii din centrele de plasament din Neamţ au fost sărbătoriţi în avans de 1 Iunie!

2 Commentarii

  • Corect!

  • Doamne, cat mai este de nevinovat actualul interimar! !! Sa-l lasam in continuare se ne duca la faliment!! Toti cei care ne dorim un oras european, vom vota SCHIMBAREA!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *