ISSN 2457 - 3973

De sâmbătă (8 mai), vaccinare doar cu buletinul în Neamţ. Iată detaliile.

Începând de sâmbătă, 8 mai, persoanele cu vârste de peste 60 de ani care doresc să se vaccineze și au documente de identitate valabile se vor putea prezenta direct la centrele de vaccinare, fără programare, pe tot parcursul intervalului orar de funcționare.

Populația generală cu vârsta de până în 60 de ani care dorește să se vaccineze se va putea prezenta la centrele de vaccinare, după ora 14.00, fără programare, în vederea administrării dozelor de vaccin.

Persoanele se pot prezenta la orice centru de vaccinare, indiferent de tipul vaccinului administrat.

Imunizarea efectivă și timpul de așteptare pot fi condiționate de capacitatea centrului respectiv și de numărul persoanelor programate la vaccinare în acel centru.

Persoanele care sunt vaccinate prin această modalitate vor fi înregistrate direct în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV) și vor primi adeverința de vaccinare, conform procedurilor.

Persoanele programate prin platformă și care au locuri rezervate conform planificării dețin prioritate la vaccinare.

În funcție de capacitatea de vaccinare a centrului și disponibilitatea dozelor de vaccin, vor fi eliberate bonuri de ordine celor care se prezintă direct la centrele de vaccinare, pentru aceeași zi sau zilele următoare.

În județul Neamț, vaccinarea fără programarea debutat îndata de 5 mai, în cadrul unui proiect pilot al Direcției de Sănătate Publică.

În 3 centre de vaccinare cu Pfizer din Piatra Neamț, Roman și Târgu Neamț au fost vaccinate, în 2 zile, 839 de persoane.

De asemenea, din data de 8 mai vaccinarea la centrele de vaccinare din Pipirig și SimioneștiCordun va fi făcută cu vaccinul Pfizer.

Persoanele care au efectuat deja doza l cu AstraZeneca, în aceste centre, vor beneficia de rapel cu același tip de vaccin.

Din 4 mai, a demarat Campaniade vaccinare împotriva COVID19 la nivelul cabinetelor medicilor de familie.

Vaccinarea în cabinetele medicilor de familie se realizează cu vaccinul Janssen (Johnson&Johnson).

Au fost vaccinate până în acest moment 40 de persoane.

Vineri, 7 mai, laTazlău sa desfășurat Caravana de vaccinare cu echipa mobilă a Centrului de vaccinare „Piaţa Sf. Gheorghe” din Piatra Neamț. Au fost vaccinate cu Pfizer 102 persoane.

Următoarele destinații ale Caravanei de vaccinare sunt:

10 mai Săbăoani, cu vaccinul Pfizer,

11 mai Icușești și Botești, cu vaccin Moderna,

213 mai Valea Ursului și Bodești, cu vaccin Moderna.
Pentru a fi imunizați, doritorii trebuie să anunțe la primării intenția de vaccinare. Asistenții medicali comunitari realizează catagrafia persoanelor care doresc să se vaccineze împotriva COVID19.
Deplasarea și resursele umane ale caravanei mobile sunt asigurate de CJCCI Neamț și centrele de vaccinare fixe care au în structură echipe mobile.

Articolul anterior

Iată cum încep cursurile în fiecare şcoală din judeţul Bacău, de luni – 10 mai 2021

Articolul următor

Neamţ/COVID: 18.500 infectări, 649 decese, 86.000 vaccinări. Iată toate datele!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular