ISSN 2457 - 3973

Declarația lui Marcoci stârnește panică în PSD Neamț! După ce l-a pus pe funcții mari, acum îi caută carnetul de membru!

30.05.2020

Ieșirea publică a lui Vlad Marcoci a generat un prim val în PSD Neamț, care prevestește tsunami-ul ce doar cei ”orbi” nu îl văd.

Ieri, Marcoci declara că PSD Neamț – partid din care susține că face parte – va pierde președinția Consiliului Județean dacă va susține candidatura lui Ionel Arsene.

Imediat, pe grupul de watsapp al PSD Neamț s-a cerut ”sânge”, după cum spune vestea.net. Însă aproape nimeni nu a reacționat la solicitarea lui Arsene, iar asta se vede din reacția publicăinexistentă.

Singura care a ieșit (timid și forțat) a fost președinta PSD Piatra-Neamț, Florentina Moise. A trimis un comunicat de presă care, culmea, a apărut prima dată în locuri în care nu a apărut materialul cu Vlad Marcoci, dar cărora li se sugerează invitați și/sau materiale.

Pentru corectitudinea informației, știrea inițială a fost publicată de vestea.net iar newsallert.ro a fost singurul site de știri care a preluat și dezvoltat subiectul!

Cât privește comunicatul de presă, acesta vorbește, în mod real, de traseul politic a lui Vlad Marcoci (PNL, PDL PSD) dar și de un lucru interesant, specific PSD Neamț. Nu i se mai găsește adeziunea de a deveni membru al PSD! Mai există cazuri similare în analele PSD Neamț când membrilor deveniți indezirabili le-au dispărut adeziunile de partid!

Acum, dacă șefa PSD Piatra-Neamț știe că Vlad Marcoci nu este membru al organizației județene, înseamnă că a făcut o verificare extrem de rapidă, în câteva ore, în toate cele 83 de filiale. Sau cineva i-a cerut să spună așa. Asta deși Vlad Marcoci poate fi membru al oricărei alte organizației social-democrate din Neamț. Sau poate este membru al PSD Piatra-Neamț dinainte de a prelua Florentina Moise organizația. Altfel, cum ar fi ajuns Vlad Marcoci în atâtea funcții importante în ultimii doi ani, parcă pus de mâna șefului cel mare?! Ar fi o nouă nedreptate pentru membrii cu vechime în PSD Neamț care sunt dezavantajați în fața unor foști membri ai PDL, iar aici exemplele sunt din abundență!

Revenind la comunicatul de presă al PSD Piatra-Neamț, el se încheie în nota obișnuită a celor care scriu odele pentru conducătorul mult-iubit!

”COMUNICAT DE PRESĂ

Aflu din presa locală că domnul Vlad Marcoci ar fi interesat să preia conducerea organizației județene a PSD și să devină candidatul nostru la președinția Consiliului Județean.
Sunt câteva lucruri pe care țin să le precizez, în calitate de președinte al organizației PSD Piatra Neamț:
Dl. Vlad Marcoci nu este membru PSD. Adeziunile sunt validate de Biroul Executiv al fiecărei organizații în parte, lucru care, cu certitudine, la PSD Piatra Neamț nu s-a întâmplat în cazul său. El a avut perioade în care a activat la PSD, așa cum a făcut-o și la alte trei partide. Ar putea candida în egală măsură și de la PNL, întrucât ani buni a fost liberal…
A face parte dintr-o echipă presupune implicare constantă. Faptul că Vlad Marcoci a beneficiat de suportul PSD și a deținut funcții importante în stat ar fi trebuit să îl determine la un parteneriat solid cu colegii, la participare activă la viața de partid și, nu în ultimul rând, la fair play. După câte vedem, nu este cazul!
Dl. președinte Ionel Arsene a făcut din PSD Neamț una dintre cele mai puternice organizații din țară. Iar activitatea sa la Consiliul Județean Neamț este de notorietate: niciodată în istoria acestui județ nu au intrat atâtea fonduri și nu s-au făcut atâtea investiții ca în timpul mandatului său. Este unul dintre cei mai activi politicieni români și am convingerea că niciun coleg nu își dorește alt președinte sau alt candidat la Consiliul Județean.
Susținem oricând competiția internă. Dar nu oricine ne poate reprezenta la acest nivel! În niciun caz cineva care are în CV un traseu politic atât de confuz doctrinar.

Președinte PSD PIATRA NEAMȚ,
MOISE FLORENTINA”

Faptul că Florentina Moise a fost singurul membru important al PSD Neamț care a reacționat la solicitarea lui Ionel Arsene de a contra-ataca declarația lui Vlad Marcoci spune multe. În ciuda faptul că în comunicat se vorbește de ”PSD Neamș una dintre cele mai puternice organizații din țară”. Rezultatele la europarlamentare și prezidențiale sunt dovezi că PSD Neamț este acum umbra valului național pe care s-a urcat.

Reamintim declarația lui Vlad Marcoci care a stârnit panică într-o anumită zonă dar susținere în altă zonă a PSD Neamț: ”Fără falsă modestie cred că sunt un candidat PSD pentru funcția de președinte al CJ mai bun decât Ionel Arsene. Nu am nimic personal cu el, în relația noastră directă sunt urcușuri și coborâșuri, l-am sprijinit, m-a sprijinit dar acum e clar că dacă va candida tot el, PSD va pierde. Sunt alături de domnul Marcel Ciolacu care a și dat atâtea semnale că PSD are nevoie de o urgentă reformă internă. În PSD Neamț sunt oameni de certă valoare, de cert caracter, cu priză la electorat dar care, din păcate, în ultimul timp, au fost obligați să stea într-o zonă gri de expunere, să fie mult mai puțin vizibili, fapt care explică și el neputința actuală a organizației de a crește în sondaje”.

Notă foto: in planul 2, Vlad Marcoci – la acea vreme directorul Apelor Române Bacău, cu puțin timp înainte de a fi numit director de investiții la Regia Națională Apele Române – prezent la vizita premierului și președintelui PSD, Viorica Dăncilă, la Bacău. (lucrările de la Insula de Agrement din Bacău erau executate de o firmă binecunoscută din Neamț)

Articolul anterior

Vlad Marcoci detonează PSD Neamț din interior: ”Cu Ionel Arsene candidat, pierdem Consiliul Județean!”

Articolul următor

Bătrân de 80 ani, salvat de pompierii ISU Neamț după ce a căzut într-o fântână

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular