ISSN 2457 - 3973

Deputatul Ciprian Șerban (PSD): ”Guvernele lui Iohannis acționează împotriva firmelor românești!”

”Guvernele lui Iohannis acționează împotriva firmelor românești”, a declarat, vineri, deputatul PSD de Neamț Ciprian Șerban.
Președintele Comisiei de transporturi din Camera Deputaților a exemplificat ”ultimele isprăvi ale guvernelor lui Iohannis” care, în opinia sa, demonstrează curentul vădit antiromânesc.
”După o întreagă fanfaronadă în care au bătut cu pumnul în masă că trebuie susținută producția românească de măști, la aproape un an de zile de când pandemia este stăpânul normalității noastre, am constatat că guvernul român nu a cumpărat nici măcar o singură mască produsă de firmele românești. Măștile românești sunt cumpărate de guvernele din Germania, Franța și Italia. Guvernele noastre, în schimb, în loc să sprijine firmele din România, au aruncat milioane de euro pe măști neconforme din China. Vă mai amintiți? Anul trecut, când rata de infectare creștea galopant erau învinuiți românii, că nu respectă măsurile. Oare măștile neconforme, achiziționate de guvernul român, cât au contribuit la răspândirea coronavirusului în rândul românilor?”, a spus deputatul Ciprian Șerban.
Parlamentarul PSD de Neamț a acuzat guvernul că vrea să vândă activele statului pentru a acoperi datoriile.
”Guvernul român de dreapta, format din PNL, URS PLUS, UDMR, încearcă să acopere uriașa gaură din buget, care a îndatorat poporul român fără măsură, dar și propria incapacitate de a guverna, prin vânzarea bunurilor statului. În ultima ședință a Executivului, Guvernul Țeparilor a desăvârșit și atacul la ultimele firme strategice românești. A luat decizia să abroge legea PSD prin care se interzicea vânzarea activelor companiilor românești în plină criză. Au călcat în picioare interesul național și au dat liber la vânzarea pe bursă a activelor deținute de stat, în plină pandemie, în cel mai prost moment și la cel mai mic preț.
Alte țări caută soluții pentru a păstra în siguranță rezervele naționale, pentru a proteja capitalul național, pentru a ajuta propriile medii de afaceri să facă față crizei economice provocată de pandemie.
Pentru asta au fost votați? Să vândă România bucată cu bucată, activ cu activ?”, a explicat deputatul PSD de Neamț.
Ciprian Șerban a catalogat situația ca fiind ”cea mai mare crimă economică din ultimii 31 de ani!”.
Parlamentarul a adăugat că alături de colegii săi se va opune în Parlament ”acestei aberații” și, dacă va fi cazul, PSD va protesta și în stradă, alături de toți românii care se opun ”devalizării celor mai valoroase active ale statului”.

Articolul anterior

Un șofer beat a accidentat mortal un pieton în Neamț și apoi a fugit de la fața locului

Articolul următor

S-a decis! Iată cum începe școala în 8 februarie, în fiecare localitate din Neamț!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *