ISSN 2457 - 3973

Deputatul Ciprian Șerban (PSD Neamț): „PNRR – vital pentru România!”

Miniștrii PSD au îndeplinit toate punctele din PNRR care le-au revenit pentru primul trimestru al anului 2022, a declarat vicepreședintele Camerei Deputaților, Ciprian Șerban (PSD Neamț).

Deputatul nemțean a subliniat că este prioritar ca România să îndeplinească etapele din PNRR la termen, pentru ca în țară să intre cele 2,9 miliarde de euro, corespunzătoare cererii de plată ce va fi trimisă Comisiei Europene. Din acești bani, peste 2 miliarde de euro sunt bani nerambursabili.

„Fac un apel către partenerii din PNL să urgenteze atingerea jaloanelor, în special pentru zona aflată în responsabilitatea Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, unde sunt restanțe, mai degrabă de ordin tehnic, decât structural, cel mai mare obstacol ce trebuie depășit referindu-se la proiectul cloud-ului guvernamental. Este nevoie de foarte multă rigoare, viteză și eficiență. Contextul economic nu ne permite să nu ne atingem obiectivele ministeriale, iar pentru a primi banii este obligatoriu ca toate punctele din PNRR aferente primului trimestru, să fie îndeplinite 100%”, a declarat vicepreședintele Camerei Deputaților, Ciprian Șerban.

Următoarea cerere de plată, de aproximativ 3 miliarde euro, va fi transmisă în octombrie, iar ea este condiționată de îndeplinirea jaloanelor din trimestrul al-II-lea al anului.

Articolul anterior

Descinderi în Neamţ! Doi indivizi au furat un seif cu 40.000 lei din sediul unei firme!

Articolul următor

REACTIV – Târg de experiențe în natură organizat în Parc „Cetate” din Târgu Neamţ

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.