ISSN 2457 - 3973

Deputatul Ciprian Şerban: Risipa trebuie oprită! Marcel Ciolacu, prim-ministrul social democrat al României, se ține de cuvânt!

Risipa trebuie oprită! Marcel Ciolacu, Prim Ministrul social democrat al României, se ține de cuvânt!” – a declarat liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor, Ciprian Şerban (PSD Neamţ. 
Parlamentarul nemţean a transmis că pachetul de măsuri vizând reducerea cheltuielilor și de consolidare fiscală a fost publicat în dezbatere publică, pe site-ul Ministerului de Finanțe și îl poate consulta oricine dorește.
Pe acest document, Prim Ministrul Marcel Ciolacu își va asuma răspunderea în Parlament, după ce va fi adoptat în Guvern.
Pachetul de măsuri fiscale urmărește trei mari coordonate esențiale:
✔️Diminuarea risipei banilor publici
✔️Impune mai multă echitate fiscală
✔️Suprataxarea viciilor și luxului
👉Peste 600 de milioane de lei, prin reduceri de cheltuieli, estimăm a fi impactul bugetar pentru acest an!
👉Pentru anul viitor estimăm un impact bugetar de 20 de miliarde de lei – 3,3 miliarde de lei reduceri de cheltuieli și 16,4 miliarde de lei creșteri de venituri.
Acestă reformă fiscal-bugetară este absolut necesară! România nu-și mai poate permite să piardă miliarde printr-un buget național făcut ciur de pleiada de facilități și excepții sau cheltuieli supradimesionate. Este în interesul nostru național să se acționeze acum și să se reducă deficitul bugetar. Este absolut necesar să ieșim din procedura de deficit excesiv, declanșată la adresa României de Comisia Europeană. Altfel, riscăm fondurile europene care ne-au fost alocate. Pachetul de măsuri prevede, așa cum Premierul s-a angajat public, și o reformare consistentă a aparatului de stat: se desființează 200.000 de posturi bugetate, se reduc organigramele, se taie 30% din pozițiile de șefi, astfel încât, de la un raport de 12% posturi de conducere se ajunge la un procent de 8% din totalul angajaților unei instituții, iar cheltuielile instituționale se diminuează cu 15%. De asemenea, mai multă echitate fiscală înseamnă reducerea privilegiilor fiscale pentru anumite categorii de contribuabili care câștigă foarte mult. Un singur exemplu: prin impozitarea cifrei de afaceri cu 1% pentru acele mari companii și bănci care plătesc un impozit pe profit sub acest prag echivalent, se contracarează practicile de optimizare fiscală care scot anual miliarde de euro din țară fără să fie taxate. Cifra de afaceri la care se aplică 1% nu include investițiile și amortizările! Așadar, cine spune că se descurajează ori se blochează investiții, doar critică, fără temei! Echitate fiscală înseamnă și impozitarea luxului. Se va aplica o cotă de impozit ajustată, de 0,3% pentru ceea ce depășește valoarea de 2.500.000 de lei pentru imobile și 375.000 de lei pentru mașini”, a declarat deputatul Ciprian Şerban (PSD Neamţ).
În continuare se mențin facilitățile fiscale pentru domenii prioritate sau pentru sprijinirea unor categorii de angajați sau antreprenori:
✔️se menține scutirea de impozit pe venit pentru salariile de până la 10.000 lei/lună/brut din IT, Agricultură, Industrie Alimentară, Construcții.
Se introduce, însă, CASS-ul, pentru că de serviciile de sănătate beneficiază toți și acestea costă!
👉Microîntreprinderile cu până la 60.000 de euro, cifra anuală de afaceri, vor plăti tot 1% impozit pe venit. ❗️3% impozit va fi pentru acele companii care au de la 60.000 de euro la 300.000 de euro cifră de afaceri/an, iar impozitul pe profit, de 16% va fi pentru acele companii cu cifra de afaceri mai mare de 300.000 de euro/an.

Articolul anterior

Deputatul Iulian Bulai (USR Neamţ): „Marele avânt reformator, bazat pe principiul „să distrugem tot”, al Guvernului PSD-PNL”

Articolul următor

Întrerupere temporară furnizare apă în comuna Ţibucani

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular