ISSN 2457 - 3973

Deputatul Cozmanciuc anunţă o creştere importantă a economiei în primele 9 luni, faţă de anul trecut

Economia marchează un plus de 7,1% în primele nouă luni din 2021, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, a declarat astăzi deputatul PNL Mugur Cozmanciuc, care citează un raport al Institutului Naţional de Statistică.
Astfel, în trimestrul trei al anului, creșterea produsului intern brut a fost de 7,2,% faţă de perioada similară din 2020.
România are cea mai mare creștere economică din UE în trimestrul III, în comparație cu perioada similară a anului trecut, de 8%, conform datelor furnizate marți de Eurostat. Țara noastră este urmată de Ungaria, cu o creștere de 6,1%, de Lituania cu 6% și Danemarca cu 5,4%. Creșterea economică a Poloniei este de 5,3%, Germania 2,5%, Franța 3,3% iar Italia 3,8%”, a explicat Mugur Cozmanciuc.
Deputatul a precizat şi când se va simți creșterea economică în buzunarul românilor.
„Românii vor simți beneficiile creșterii economice printr-o factură mai mică în iarna aceasta. Ne putem permite să aplicăm legea compensării facturilor și să plafonăm prețurile la energie tocmai pentru că avem creștere economică. Pentru că am avut creștere economică, o mare parte din bani s-au dus către investiții și către sănătate. Investițiile după primele nouă luni sunt la 33,7 miliarde lei, cu 3,9 miliarde mai mult față de perioada similară a anului trecut și dublu față de aceeași perioadă a lui 2018. De asemenea, datorită creșterii economice putem majora salariile, pensiile și alocațiile”, a mai explicat parlamentarul nemţean.

Articolul anterior

FOTO/VIDEO Grav accident rutier la Izvorul Muntelui. Două persoane au fost rănite.

Articolul următor

Senatorul Eugen Țapu-Nazare (PNL Neamţ): ”Problemele locuitorilor din județul Neamț sunt prioritatea mea” (raport de activitate)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *