• 12 august 2022

ISSN 2457 - 3973

Deputatul Cozmanciuc: Primele 37 trenuri electrice cumpărate de Ministerul Transporturilor vor fi puse în circulaţie.

𝗣𝗿𝗶𝗺𝗲𝗹𝗲 𝟯𝟳 𝗱𝗲 𝘁𝗿𝗲𝗻𝘂𝗿𝗶 𝗲𝗹𝗲𝗰𝘁𝗿𝗶𝗰𝗲 𝘃𝗼𝗿 𝗳𝗶 𝗰𝘂𝗺𝗽𝗮̆𝗿𝗮𝘁𝗲 𝗱𝗲 𝗠𝗶𝗻𝗶𝘀𝘁𝗲𝗿𝘂𝗹 𝗧𝗿𝗮𝗻𝘀𝗽𝗼𝗿𝘁𝘂𝗿𝗶𝗹𝗼𝗿 𝘀̦𝗶 𝘃𝗼𝗿 𝗳𝗶 𝗽𝘂𝘀𝗲 𝗶̂𝗻 𝗰𝗶𝗿𝗰𝘂𝗹𝗮𝘁̦𝗶𝗲 𝗽𝗲 𝗰𝗮̆𝗶𝗹𝗲 𝗳𝗲𝗿𝗮𝘁𝗲 𝗱𝗶𝗻 𝗥𝗼𝗺𝗮̂𝗻𝗶𝗮
ℹ️ Compania ALSTOM Ferroviaria SpA (parte a grupului european ALSTOM) a fost desemnată astăzi câștigătoarea licitației pentru achiziția a 37 de trenuri electrice noi pentru transportul de călători, de către Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, prin Autoritatea pentru Reformă Feroviară.
ℹ️ Trenurile electrice (RE-IR) au o capacitate de transport de peste 300 persoane/tren, la o viteză maximă de circulație de 160 km/h. Pentru asigurarea calității vehiculelor, trenurile sunt cumpărate cu servicii de reparații incluse, pe minimum 15 ani.
ℹ️ Achiziția se bazează pe rezultatele unui studiu de fezabilitate realizat sub egida Băncii Europene de Investiții, cu sprijinul JASPERS, și este co-finanțată din fonduri europene nerambursabile.
ℹ️ Achiziția este una foarte importantă pentru transportul de persoane din România, în condițiile în care „pentru ca parcul de material rulant utilizat pe reţeaua feroviară din România să asigure realizarea cererii de serviciu de transport public de călători la actualele standarde europene şi naţionale, este nevoie ca prezentul parc de material rulant deţinut de operatorii de serviciu public feroviar din România, cu capital public sau privat, să fie înlocuit întrucât şi-a depăşit deja durata ciclului său de viaţă sau este aproape de finalul acestuia” (conform studiului recepționat de ARF).
Mugur Cozmanciuc – deputat PNL Neamţ

Articolul anterior

Ionel Arsene (preşedinte CJ Neamţ): „Modernizăm şi reabilităm 50 drumuri şi 19 poduri prin PNI „Anghel Saligny”

Articolul următor

Iată cum încep cursurile în fiecare şcoală din Neamţ (comunicat oficial Prefectură)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.