ISSN 2457 - 3973

Deputatul Liviu Harbuz, alături de europarlamentari la conferința pe teme de politici agricole

 

Deputatul nemțean Liviu Harbuz, vicepreședinte al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice, a participat, joi, la Conferința ”Perspectiva politico-economică a aplicării reformei Politicii Agricole Comune în România”.

Conferința s-a bucurat de bucurat de participarea unora dintre cei mai influenți europarlemantari din Comisia pentru agricultură și dezvoltare rurală: Paolo De Castro, fostul președinte al acestui for de lucru, Eric Andrieu, actual vicepreședinte al Comisiei, Nicola Caputo, membru, Marc Tarabella, membru și Michela Giuffrida, membră și ea a Comisiei.

”În ceea ce privește România, în domeniul agricol, să nu uităm că avem cei mai mulți beneficiari ai plăților directe, respectiv 1,2 milioane de beneficiari ai plăților efectuate prin APIA. Acest lucru face ca simplificarea PAC să fie pentru noi o salvare. Așteptăm simplificarea politicilor agricole comune în sensul în care acest lucru va influența pozitiv plata subvențiilor prin APIA. Un alt element foarte important este acela referitor la posibilitatea de a investi în infrastructura primară de irigații, de fapt aș spune imposibilitatea de a face în prezent acest lucru pentru că din PNDR 2014-2020 nu ne putem permite să alocăm fonduri pentru acest tip de investiție, motiv pentru care speranța noastră este ca această finanțare să fie trecută pe lista lungă a domnului Președinte Jean-Claude Juncker. Vorbim despre programul său de investiții, un program foarte ambițios pe care domnul Juncker l-a anunțat și unde sper ca România să primească o poziție care să ne asigure finanțarea necesară pentru refacerea infrastructurii primare de irigații”, a declarat deputatul Liviu Harbuz, vicepreședinte al Comisiei pentru agricultură.

La conferința de astăzi au luat parte la discuții liderii principalelor organizații din sectorul agroalimentar: Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România – LAPAR, Federația Națională Pro Agro, Patronatul Român din Industria de Morărit, Panificație și Produse Făinoase – ROMPAN, Asociația Patronală Română din Industria Laptelui – APRIL și Asociația Profesională AgroBiotechRom.

Temele dezbătute de europarlamentarii, parlamentari românii, liderii fermierilor și presă au inclus situația importurilor de proteine la nivel european, eventualitatea reluării cultivării de soia modificată genetic, nivelul subvenției primite de fermierii români în raport cu cei din alte state comunitare, deschiderea de noi piețe de desfacere, criza laptelui și absorbția eficientă a fondurilor europene puse la dispoziția statelor membre, inclusiv României, în exercițiul financiar 2014-2020.

Evenimentul a fost organizat în Parlamentul României la initiative eurodeputatului Viorica Dăncilă, vicepreşedintă a Comisiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală din Parlamentul European (AGRI), lideră a europarlamentarilor PSD, alături de eurodeputații Daciana Sârbu și Laurnțiu Rebega.

 

Articolul anterior

Ședința Colegiului Prefectural, între social și agricultură

Articolul următor

Ramificații politice din Neamț în mega-dosarul de evaziune fiscală de 4 milioane de euro?

Un comentariu

  • in sfarsit rminenta cenusie a agriculturii romanesti s-aadunat si au pus la punct strategia in agricultura si absorbtia fondurilor europene,de acum in agricultura totul va fi perfect iar marele harbuz erou national.chiar daca in cei 25 de ani, sub drapelul capitalismului salbatic am distrus totul in agriculturasi am dat-o pe felii marilor smecheri romani si straini de acum se va incepe agricultura moderna pornind de la irigatii.domnilor ne este greata de strategiile voastre.populatia din agricultura a fost decimata iar cei care mai traiesc isi duc zilele cu greu din cauz conditiilor de viata.mai bine harbuz ar da socoteala privind marele prejudiciu prezentat de curtea de conturi.stiu,stiu domnilor vreti probe,sentinte civile.vi le prezint intruchipate in taranul roman;fara dinti,baie la nastere si la moarte,closetul in gradina.este adevarat ca nu se aseamana cu ce are harbuz in austria si in tara.si bietul taran roman ii baga bani in buzunar lui harbuz pe cipuri si alte talangi primiote gratuit de la ue.bravo liviu ai ajuns cineva.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *