NewsAllert :

  • 20 februarie 2024

ISSN 2457 - 3973

Deputatul Mugur Cozmanciuc: „Hub-ul MAI este un succes în digitalizarea accesului la servicii publice!”

Hub-ul MAI este un succes în digitalizarea accesului cetățenilor la serviciile publice – a declarat deputatul Mugur Cozmanciuc (PNL Neamţ).
Parlamentarul a subliniat că în primul an de la operaționalizare, portalul a fost accesat de peste 4,5 milioane de ori, având înregistrați aproape 370.000 de utilizatori unici.
Printre serviciile oferite, cele mai apreciate sunt programarea online pentru obținerea pașaportului (peste 980.000 de programări) și eliberarea gratuită a cazierului judiciar (aproape 350.000 de solicitări).
„Simplificarea relației cetățenilor cu instituțiile statului a diminuat considerabil timpul de așteptare și a eliminat necesitatea deplasării până la un ghișeu. Soluția informatică a fost concepută și implementată prin resurse proprii de specialiștii IT ai Ministerului Afacerilor Interne, cu sprijinul punctual al Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării. Lucrul la hub-ul MAI continuă, noi servicii urmând să fie adăugate în acest an”, a declarat deputatul Mugur Cozmanciuc (PNL Neamţ).
Portalul poate fi accesat aici: https://hub.mai.gov.ro/

Articolul anterior

DSP Neamţ anunţă încă două cazuri de rujeolă în judeţ

Articolul următor

Întrerupere temporară furnizare apă în zonele Huci, Moara Veche și Fundoaia din comuna Ruginoasa

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *