ISSN 2457 - 3973

Deputatul Mugur Cozmanciuc îl învață pe ministrul Finanțelor care este cheia ca tinerii să rămână în țară

Deputatul Mugur Cozmanciuc, președintele PNL Neamț, îi oferă meditații gratuite ministrului Finanțelor despre măsurile pe care Guvernul trebuie să le ia pentru ca tinerii să nu mai plece din România.

Mugur Cozmanciuc susține că măsura ministrului Orlando Teodorovici, de a-i sancționa financiar pe tinerii care pleacă să muncească în străinătate imediat după finalizarea studiilor, este greșită. În opinia liderului PNL Neamț, investițiile ar rezolva nu doar problema locurilor de muncă pentru tineri, ci și alte probleme economice ale țării.

”Ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici a lansat, în spațiul public, posibilitatea adoptării unor măsuri prin care tinerii să rămână în țară și să lucreze aici câțiva ani, după terminarea studiilor, având în vedere că au beneficiat de o serie de gratuități atunci când au studiat, deci statul a investit în ei. Cred că problema este pusă greșit. Nu poți oferi ceva, ca după aia să îți condiționezi ajutorul! E ca în povestea cu Alba ca Zăpadă, când a mușcat din mărul otrăvit. Ceea ce se poate interpreta ca o măsură coercitivă, condițională, a ministrului de Finanțe, ar trebui abordat altfel. Da, statul trebuie să investească în continuare și mai mult în Educație! Dar, totodată, trebuie să investească foarte mult în dezvoltarea infrastructurii și creșterii nivelului de trai. Pentru că atunci când tinerii vor avea condițiile pentru viața pe care și-o doresc, aici în România, cu siguranță nu vor mai pleca. Vor rămâne în țară să muncească, să investească, să își facă o familie! Unde este cheia? În investiții și o guvernare serioasă, competentă și bine pregătită”, a explicat deputatul PNL Mugur Cozmanciuc.

Ministrul Finanțelor declara zilele trecute că trebuie aprobat un ”pachet agresiv”care să stopeze exodul tinerilor absolvenți de facultăți.

”Ar trebuie sa ne gandim la un pachet agresiv care sa aduca o solutie, pentru ca nu putem sa ne atingem obiectivele in situatia actuala, de aceea discutam acum despre scaderea competitivitatii, despre cheltuieli diferite, aspecte care sunt influentate de aceasta mobilitate intra-europeana. Deci trebuie sa incurajam aceasta mobilitate, dar trebuie si sa tinem cont de tipul de masuri pe care trebuie sa le aplicam pentru a nu fi afectati noi toti”, a spus ministrul Orlando Teodorovici.

Articolul anterior

Trei candidați de 10 la examenul de titularizare din Neamț! Și 68 cu note între 1 și 4,99….

Articolul următor

”Ne-a ajuns cuțitul la os!” Cum a fost înființată, la Piatra-Neamț, Asociația ”Moldova se dezvoltă”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.