ISSN 2457 - 3973

Deputatul Mugur Cozmanciuc: ”Măsurile corecte ale Guvernului PNL au dus la rezultate în avantajul românilor!”

Măsurile corecte luate de Guvernul PNL au dus la rezultate concrete, care sunt în avantajul românilor, a declarat, miercuri, președintele PNL Neamț, deputatul Mugur Cozmanciuc.
Acesta a dat exemplu costurile la împrumuturilor bancare pentru români și pentru companii care au scăzut.
”În ianuarie 2021, BNR a decis reducerea dobânzii de politică monetară de la 1.5% la 1.25%. Este a patra reducere consecutivă a dobânzii de referință operată de BNR în timpul guvernării liberale din noiembrie 2019 încoace. Astfel, dobânda de referință s-a înjumătățit în cele 14 luni de guvernare liberală, de la 2,5% (cât era când PNL a preluat guvernarea în noiembrie 2019) la 1,25% astăzi. Toate aceste scăderi ale dobânzii de referință decise de BNR au fost făcute posibile de politicile fiscale sănătoase, pro-business ale PNL din noiembrie 2019 încoace, care au condus și la scăderea inflației. Reducerea dobânzii de referință va duce la scăderea costului împrumuturilor bancare pentru români și pentru companii, fiind un puternic semnal de creditare ieftină dat întreprinzătorilor și investitorilor. Indicele ROBOR la trei luni a scăzut peste week-end, după anunțul BNR, de la 1,78, la 1,59, în 18 ianuarie. De altfel, imediat ce a preluat guvernarea, indicerele ROBOR la 3 luni ajunsese la 3,03% în decembrie 2019, la sfârșitul lui 2020 era de 2,03%, iar astăzi este 1,59%”, a declarat președintele PNL Neamț, deputatul Mugur Cozmanciuc.
Liderul PNL Neamț a mai precizat că rata inflației a continuat să scadă în ultimele două luni ale anului 2020. În decembrie 2020, inflația a coborât la 2,06%.
Acum, rata inflației a ajuns la jumătate față de decembrie 2019, după preluarea guvernării de către PNL, când inflația era de 4,04%.
”Sub PSD, timp de doi ani la rând, România a avut cea mai mare inflație și cele mai mari creșteri din Uniunea Europeană, cu un maximum de 5,4%”, a conchis președintele PNL Neamț, deputatul Mugur Cozmanciuc.

Articolul anterior

Percheziții la traficanți de droguri în Piatra-Neamț și Ștefan cel Mare

Articolul următor

Laurențiu Leoreanu (vicepreședinte PNL/ Camera Deputaților): ”Trebuie să recunoaștem că avem două provocări majore!”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *