ISSN 2457 - 3973

Deputatul PNL Mara Calista: “Județul Neamț va avea centru de intervenţie pentru victimele violenţei sexuale”

Guvernul condus de prim-ministrul Florin Cîțu, prin Agenția Națională pentru Egalitate de Șanse, derulează un proiect foarte important prin care sprijină autoritățile administrației publice din România, în vederea punerii în aplicare a Convenției de la Istanbul în România, pentru reducerea violenței în familie și a violenței împotriva femeilor.

În cadrul acestui proiect a fost deschis primul centru de intervenţie pentru victimele violenţei sexuale, aceasta la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, urmând ca în viitorul apropiat să fie deschis un centru similar și în județul Neamț.

Victimele violenței sexuale vor avea parte de sprijin multidisciplinar, din partea unei echipe formată din medic, asistent medical, medic legist, psiholog, poliţist şi asistent social. În cadrul centrului deschis la SUUB, victimele violenţei sexuale vor beneficia gratuit de următoarele servicii de suport: asistenţă medicală de urgenţă, asistenţă post-traumatică, prelevare de probe biologice, consiliere psihologică şi juridică, sprijin pentru iniţierea procedurii legale de formulare a unei plângeri penale, asistenţă socială prin decontarea costurilor aferente eliberării certificatelor medico-legale, orientare către servicii sociale adecvate în vederea găzduirii.

Ceea ce mă bucură foarte tare este faptul că un astfel de centru va fi deschis și în județul Neamț, la Piatra Neamț. Mă voi implica și voi susține realizarea acestui proiect ca deputat de Neamț.

Vreau să le felicit pe colegele mele Raluca Turcan – ministrul Muncii și Luminița Popescu – secretarul de stat al ANES pentru realizarea acestui centru, care vine să ofere suport real unor persoane care au nevoie de ajutor, în momente de cumpănă în viața lor.

Totodată, aș vrea să salut faptul că în perioada imediat următoare, la propunerea ministerului Muncii, va fi adoptat în Guvern un proiect de Hotărâre privind aprobarea ”Programului național integrat pentru protecția victimelor violenței domestice și a metodologiei-cadru privind organizarea și funcționarea rețelei naționale integrate de locuințe protejate destinate victimelor violenței domestice”.

 

Mara Calista Deputat – PNL Neamț

Articolul anterior

100.000 doze de vaccin administrate în Neamţ. La centrele drive-thru s-au vaccinat 726 persoane.

Articolul următor

Accident cu două autoturisme şi un autobuz cu călători, la Roman

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *