ISSN 2457 - 3973

Deputatul PNL Neamţ Mugur Cozmanciuc: România va fi campioană regională la creștere economică anul acesta!

Comisia Europeană previzionează că România va fi campioană regională la creștere economică anul acesta, a declarat, astăzi, deputatul PNL Neamţ Mugur Cozmanciuc.
Parlamentarul nemţean a subliniat că în 2021, România va fi liderul regional la creștere economică, potrivit celor mai noi prognoze ale Comisiei Europene, date recent publicității.
Totodată, CE și-a îmbunătățit substanțial prognoza privind creșterea economică a României în 2021, +5,1% în 2021, față de previziunile din februarie, care erau de +3,9%.
“Este una din mai mari creșteri prognozate de Comisia Europeană pentru statele membre în 2021, considerabil peste media de 4,2% estimată pentru Uniunea Europeană, dar și peste creșterea prognozată pentru Ungaria și Croației( 5%) sau pentru Polonia (4%). Cauza principală a acestei evoluții peste așteptări a economiei românești, constată analiștii Comisiei Europene, au fost investițiile care au contribuit semnificativ la producția economică, mai ales prin evoluția bună a activității din construcții”, a declarat deputatul PNL Neamţ.
Mugur Cozmanciuc a precizat că în 2020, Guvernul PNL a realizat cele mai mari investiții în economia românească din ultimul deceniu: 53,2 miliarde de lei, cu 9,5 miliarde lei mai mult față de 2019.
Volumul investițiilor a continuat să crească și după 2020, în guvernarea condusă de PNL: investițiile au crescut cu 37,7% în primul trimestru din 2021 comparativ cu perioada similară a anului precedent.

Articolul anterior

Convocarea Consiliului Local al municipiului Piatra-Neamţ în şedinţă extraordinară

Articolul următor

ALERTĂ Scenariul după care funcţionează fiecare şcoală din Neamţ, de luni – 17 mai 2021

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *