NewsAllert :

Primarul Andrei Carabelea: „Zeci de mii de pietreni nu au astăzi apă din cauza incompetenței, indolenței și nepăsării Apa Serv și a CJ Neamț!”

Cutremur de magnitudine 3,3 produs lângă Piatra-Neamţ (joi, 28 martie)

Vasile Panaite intră în echipa PUSL şi va fi viitorul primar al municipiului Piatra-Neamţ (comunicat de presă)

Un şofer din Piatra-Neamţ a accidentat un pieton şi apoi a fugit de la faţa locului

Carmen Nastasă vine miercuri LIVE, de la ora 20,00, la podastul „Faţă în faţă cu Gabriel Apetrii”

Bărbat din Dragomireşti, salvat de pompieri după ce a căzut într-o fântână adâncă de 15 metri

Apă cu presiune redusă şi risc de întrerupere temporară în cartierul Dărmăneşti (27 martie)

Vasile Panaite este candidatul PUSL la Primăria Piatra-Neamţ! Vrea referendum odată cu localele!

Vasile Panaite face anunţul zilei! Live, de la ora 20,00, la podcastul „Faţă în faţă cu Gabriel Apetrii”!

Sinucidere în Neamţ! S-a închis în autoturism şi apoi şi-a dat foc!

Panică într-un bloc din Piatra-Neamţ după ce un „Dorel” a tăiat ţeava de gaz dintr-un apartament

Se opreşte apa în oraşul Roznov şi comuna Zăneşti timp de 13 ore

Viceprimarul comunei Zănești și mai mulți consilieri locali s-au alăturat USR Neamț

DIICOT Neamţ, prăpăd printre traficanţii de droguri! Două grupări, destructurate de procurorii anti-mafia!

Primarul Andrei Carabelea vine la podcastul „Față în față cu Gabriel Apetrii„ luni, de la ora 20,00

29 martie 2024

ISSN 2457 - 3973

Dezastru penal la Căminul de bătrâni Roznov! Au trimis bolnavi și la Căminul ”Pietricica” Piatra-Neamț!

Situația de la Căminul de bătrâni Roznov este extrem de gravă și potrivit datelor preliminare din ancheta demarată de prefect acolo, se datorează (încă) directorului Romeo Panaintescu.

Lipsa măștilor, combinezoanelor, dezinfectanților, circuitelor sanitare – sunt doar câteva dintre neregulile constatate vineri care vor constitui un dosar penal pe numele directorului, și propunerea către Consiliul Local Roznov de destituire.

Conform Direcției de Sănătate Publică Neamț, la căminul din Roznov au început probleme încă de acum o săptămână.

Doi bătrâni, transferați pe 25 iulie de la Roznov la Centrul Social ”Pietricica” Piatra-Neamț, au fost confirmați cu COVID-19. Asta în ciuda faptului că veniseră cu teste negative, efectuate însă la o clinică privată.

De ce au fost transferați și cine a acceptat peste capul primarului Dragoș Chitic, este o primă întrebare. Există suspiciuni că transferul s-a făcut cu bună știință că cei 2 bătrâni sunt infectați, pentru a crea un focaR la centrul din Piatra-Neamț. Situația urma să fie exploatată mediatic în campania electorală, împotriva actualei administrații liberale din Piatra-Neamț.

A doua variantă plauzibilă este că directorul căminului de la Roznov pur și simplu s-a descotorosit de cei 2 bătrâni infectați.

Interesant este că, deși a aflat despre cele 2 cazuri pozitive trimise la Piatra-Neamț, directorul Panaintescu a luat ZERO măsuri, conform raportului preliminar al controlului.

Așa s-a ajuns ca 41 de bătrâni și un salariat să se îmbolnăvească, conform DSP Neamț.

Iată și punctul de vedere oficial în urma anchetei epidemiologice:

”În data de 25 iulie 2020, 2 persoane aflate în izolare la Centrul Social Pietricica din Piatra Neamț au fost confirmate Covid -19 pozitive. Din ancheta epidemiologică s-a constat ca aceștia erau veniți de la Căminul pentru persoane vârstnice Roznov, având la intrarea în centru teste negative. Au fost testați toți cei 47 de beneficiari și 3 dintre cei 27 de salariați ai Căminului pentru persoane vârstnice Roznov. In data de 30.07.2020, 41 de beneficiari și 1 salariat au fost confirmați covid-19 pozitivi. In data de 30.07.2020 au fost recoltate probe de la restul salariaților, fiind așteptate rezultatele. Bătrânii au fost izolați în centru. Starea de sănătate a bătrânilor este monitorizată permanent de către personalul medical al unității. Toți rezidenții vor fi duși, pe rând, la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț pentru evaluare clinica și paraclinica, și, dacă este cazul, tratament de specialitate, prioritate având cei cu simptome”.

Zilele viitoare va apărea și raportul controlului efectuat de IPJ, DSP, OPC, ITM, DSVSA la ordinul prefectului George Lazăr.

Directorul Romeo Panaintescu, ținut în brațe de primarul Ionel Ciubotaru, este tot mai aproape de demitere și de un dosar penal. Asta nu îi încălzește cu nimic pe bătrânii din centru infectați cu COVID și nici pe angajații care așteaptă înfrigurați rezultatele testelor.

Pe de altă parte, și primarul Ionel Ciubotaru are de dat explicații, măcar din punct de vedere moral, pentru caracatița creată la căminul de la Roznov. Noi am mai scris de concursuri cu suspiciuni de trucare, angajări suspecte și alte probleme de la cămin, de care familia primarului Ciubotaru nu este străină.

Poate ar fi binevenit un audit, un control amănunțit, atât în ceea ce privește achizițiile și angajările, cât și modul în care unii bătrâni au fost internați și taxele pe care le achită.

Noi avem informații că surprizele vor fi uriașe!

Articolul anterior

Este oficial! El este candidatul PNL la Primăria Piatra-Neamț!

Articolul următor

COVID lovește și în ISU Neamț

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular