NewsAllert :

Accident rutier în Piatra-Neamț. O șoferiță a fost rănită.

Preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene, anunţă de când se circulă pe axialul Izvorul Muntelui – Durău

Klaus Iohannis anunţă relaxări din 15 mai: fără mască în exterior; circulaţie liberă 24/24. Nunţi şi botezuri din 1 iunie!

APASERV lasă joi jumătate din Piatra-Neamț fără apa. Anunțul, dat cu 30 minute înainte.

PSD Neamț: Monstruoasa coaliție PNL-USR PLUS-UDMR a votat împotriva înființării Comisiei de anchetă privind pandemia

Centru de vaccinare drive-thru la Piatra-Neamț

Prefectul George Lazăr: “Asistenţii medical – profesionişti care au depăşit bariera profesiei şi au intrat în memoria umanităţii”

Deputatul Oana Bulai (PSD) a adus un “Colţ de Rai” din Neamţ în Parlamentul României (foto-galerie)

A murit turistul căzut de la înălţime în zona Trei Fântâni – Hăşmaşul Mare

Toată România, în scenariul verde! Iată situaţia pe fiecare localitate din Neamţ. (marţi – 11 mai 2021)

TIR-ul care a provocat tragedia la Tarcău transporta un utilaj agricol. Sunt 2 morţi şi 3 răniţi.

FOTO – Creşte bilanţul tragediei de la Tarcău: doi oameni au murit, al treilea este inconştient.

Toţi locuitorii municipiului Roman rămân MIERCURI, 12 mai, fără apă la robinete

Prefectul George Lazăr, respect pentru valorile României şi UE! “Unitate, solidaritate, libertate!”

Neamţ/COVID: 18.500 infectări, 649 decese, 86.000 vaccinări. Iată toate datele!

ISSN 2457 - 3973

Dezastru penal la Căminul de bătrâni Roznov! Au trimis bolnavi și la Căminul ”Pietricica” Piatra-Neamț!

Situația de la Căminul de bătrâni Roznov este extrem de gravă și potrivit datelor preliminare din ancheta demarată de prefect acolo, se datorează (încă) directorului Romeo Panaintescu.

Lipsa măștilor, combinezoanelor, dezinfectanților, circuitelor sanitare – sunt doar câteva dintre neregulile constatate vineri care vor constitui un dosar penal pe numele directorului, și propunerea către Consiliul Local Roznov de destituire.

Conform Direcției de Sănătate Publică Neamț, la căminul din Roznov au început probleme încă de acum o săptămână.

Doi bătrâni, transferați pe 25 iulie de la Roznov la Centrul Social ”Pietricica” Piatra-Neamț, au fost confirmați cu COVID-19. Asta în ciuda faptului că veniseră cu teste negative, efectuate însă la o clinică privată.

De ce au fost transferați și cine a acceptat peste capul primarului Dragoș Chitic, este o primă întrebare. Există suspiciuni că transferul s-a făcut cu bună știință că cei 2 bătrâni sunt infectați, pentru a crea un focaR la centrul din Piatra-Neamț. Situația urma să fie exploatată mediatic în campania electorală, împotriva actualei administrații liberale din Piatra-Neamț.

A doua variantă plauzibilă este că directorul căminului de la Roznov pur și simplu s-a descotorosit de cei 2 bătrâni infectați.

Interesant este că, deși a aflat despre cele 2 cazuri pozitive trimise la Piatra-Neamț, directorul Panaintescu a luat ZERO măsuri, conform raportului preliminar al controlului.

Așa s-a ajuns ca 41 de bătrâni și un salariat să se îmbolnăvească, conform DSP Neamț.

Iată și punctul de vedere oficial în urma anchetei epidemiologice:

”În data de 25 iulie 2020, 2 persoane aflate în izolare la Centrul Social Pietricica din Piatra Neamț au fost confirmate Covid -19 pozitive. Din ancheta epidemiologică s-a constat ca aceștia erau veniți de la Căminul pentru persoane vârstnice Roznov, având la intrarea în centru teste negative. Au fost testați toți cei 47 de beneficiari și 3 dintre cei 27 de salariați ai Căminului pentru persoane vârstnice Roznov. In data de 30.07.2020, 41 de beneficiari și 1 salariat au fost confirmați covid-19 pozitivi. In data de 30.07.2020 au fost recoltate probe de la restul salariaților, fiind așteptate rezultatele. Bătrânii au fost izolați în centru. Starea de sănătate a bătrânilor este monitorizată permanent de către personalul medical al unității. Toți rezidenții vor fi duși, pe rând, la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț pentru evaluare clinica și paraclinica, și, dacă este cazul, tratament de specialitate, prioritate având cei cu simptome”.

Zilele viitoare va apărea și raportul controlului efectuat de IPJ, DSP, OPC, ITM, DSVSA la ordinul prefectului George Lazăr.

Directorul Romeo Panaintescu, ținut în brațe de primarul Ionel Ciubotaru, este tot mai aproape de demitere și de un dosar penal. Asta nu îi încălzește cu nimic pe bătrânii din centru infectați cu COVID și nici pe angajații care așteaptă înfrigurați rezultatele testelor.

Pe de altă parte, și primarul Ionel Ciubotaru are de dat explicații, măcar din punct de vedere moral, pentru caracatița creată la căminul de la Roznov. Noi am mai scris de concursuri cu suspiciuni de trucare, angajări suspecte și alte probleme de la cămin, de care familia primarului Ciubotaru nu este străină.

Poate ar fi binevenit un audit, un control amănunțit, atât în ceea ce privește achizițiile și angajările, cât și modul în care unii bătrâni au fost internați și taxele pe care le achită.

Noi avem informații că surprizele vor fi uriașe!

Articolul anterior

Este oficial! El este candidatul PNL la Primăria Piatra-Neamț!

Articolul următor

COVID lovește și în ISU Neamț

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *