ISSN 2457 - 3973

Dezbateri pe bugetul din 2016 al municipiului Piatra Neamţ! Între datorii, cheltuieli curente şi proiecte europene!

Conducerea Primăriei Piatra Neamţ a publicat, pe site-ul instituţiei, proiectul de buget local pentru anul 2016, iar în perioada 6-19 ianuarie, cetăţenii municipiului pot face propuneri de modificare a acestuia.
Primarul Dragoş Chitic a declarat că una dintre priorităţile bugetului se referă la asigurarea serviciilor publice cel puţin la nivelul anului trecut, cu unele creşteri pe salubritate şi partea de deszăpezire. De asemenea, bugetul a fost construit pentru asigurarea cofinanţării proiectelor europene şi pregătirea documentaţiilor preliminare pentru cererile de finanţare. Totodată, se pune accent pe finalizarea investiţiilor începute, asigurarea condiţiilor optime în instituţiile de învăţământ şi achitarea datoriilor curente ale municipalităţii.
”Aşa cum am anunţat, în anul 2016 vom consolida şi dezvolta consultarea cu populaţia, mărind gradul de implicare al cetăţenilor în luarea deciziilor importante la nivel local. Transparenţa în activitatea Primăriei Piatra Neamţ, îmbunătăţirea vizibilă a comunicării, consultările cu cetăţenii şi cu diversele categorii socio-profesionale realizate în anul 2015 au demonstrat că putem să fim mai eficienţi în rezolvarea problemelor oraşului şi cheltuirea banilor public”, a declarat primarul Dragoş Chitic.
Propunerile de modificare a bugetului pot fi trimise fie online, fie depuse la biroul de relaţii cu publicul urmând să aibă loc şi dezbateri publice pe tema bugetului de venituri şi cheltuieli.
Începând de miercuri, 6 ianuarie şi până pe 19 ianuarie vor avea loc consultări publice cu reprezentanţi ai mai multor categorii socio-profesionale, respectiv cu directorii unităţilor şcolare, ONG-urilor , reprezentanţi ai instituţiilor medicale, culturale şi de asistenţă socială, cluburi sportive, reprezentanţi ai mediului de afaceri şi ai mass-media.

Articolul anterior

Incendiu la casa de copii din Dobreni

Articolul următor

Vezi unde se dechide primul bistro raw-vegan din Piatra Neamţ

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular