NewsAllert :

Zile de foc la UPU Piatra-Neamţ! Urgenţele de la Roman, aduse două zile aici!

Un copil de 4 ani, rănit într-un accident rutier produs în Neamţ

A fost aprins iluminatul ornamental şi din bradul de Crăciun din Piatra-Neamţ

Poliţiştii de imigrări din Neamţ au depistat patru persoane din SUA, Sri Lanka şi Turcia care stăteau ilegal în judeţ

E.ON Piatra-Neamț se mută într-o nouă locație! Accesul în interior, doar cu programare telefonică sau on-line!

Ciprian Manoliu din cadrul ISU Neamţ – desemnat Pompierul de Onoare al anului 2022 în România

Tânără din Neamţ care a traversat neregulamentar, accidentată de un şofer octogenar

Deputatul Oana Bulai: „Refuzul Austriei de aderare a țării noastre la Schengen reprezintă umilirea noastră!”

Centrele de permanență din Neamț se reorganizează, din 1 ianuarie 2023! Iată lista centrelor!

„Nimeni singur de Crăciun” – o inițiativă a omului Daniel Vasilică Harpa

A mai rămas o zi până la deschiderea târgului „Piatra lui Crăciun – Tărâmul Moșului”!

Florentina Moise (preşedinte PSD Piatra-Neamţ): „Mulţumită” primarului trecem în etapa „Crăciun de plastic pe bani mulţi”

Bărbat beat, accidentat pe trecerea de pietoni la Zăneşti de o şoferiţă din Piatra-Neamţ

De la buldozer la smart village! Drumul greu dar spre succes sigur al Asociaţiei „Ţinutul Răzeşilor” Neamţ!

Inspectorul şcolar general Florentina Moise: „Peste 7.000 elevi din Neamţ primesc de azi carduri sociale cu câte 500 lei!”

  • 9 decembrie 2022

ISSN 2457 - 3973

DGASPC prezintă date noi cu privire la focarul de coronavirus de la Păstrăveni

O beneficiară a Centrul de Recuperare si Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Păstrăveni, în vârstă de 36 de ani, a decedat luni seara, 4 mai, în Spitalul Județean Neamț. Aceasta fusese internată în seara zilei de vineri, 1 mai, după un puseu de febră. Beneficiara, care suferea de mai multe afecțiuni severe precum și de obezitate morbidă a fost dusă la Spitalul Piatra Neamț unde a fost internată și testată pentru coronavirus, rezultatul fiind pozitiv. Starea acesteia s-a agravat iar luni seara a decedat.

Tot vineri seara conducerea Centrului Păstrăveni a fost anunțată de unul dintre angajați despre faptul că are un test pozitiv la coronavirus și a fost internat în spital. Acesta fusese izolat la locul de muncă în perioada 11-25 aprilie 2020, potrivit prevederilor Ordonanței militare nr.8. Pe perioada izolării angajatul nu a prezentat nici un fel de simptome specifice infectării cu coronavirus iar fiecare vizită în pavilioanele beneficiarilor a fost realizată cu echipament complet (combinezon, mască, botoși, mănuși) iar timpul petrecut cu aceștia a fost limitat la maximum. De asemenea, în perioada respectivă nici un alt angajat sau beneficiar nu au avut simptome de infectare.

DSP a inceput marți, 5 mai, testarea personalului de la Pastraveni care a lucrat în prima tură, 11-25 aprilie și care în acest moment se află la domiciliu, precum si testarea beneficiarilor din pavilionul in care locuia tanara care a decedat.

De asemenea, a inceput testarea personalului care va intra in tura a III-a de izolare la locul de munca din data de 8 mai  din toate centrele de adulti si copii.

DGASPC Neamț a dispus o serie de măsuri de la începutul lunii martie menite să diminueze riscul răspândirii infecției cu coronavirus. Astfel, beneficiarii centrelor nu au mai avut voie să iasă din unități, a fost interzis accesul vizitatorilor, personalul a fost dotat cu echipamente de protecție complete (măști, mănuși, botoși, capeline, pelerine de unică folosință, combinezoane), s-au asigurat stocuri suficiente de dezinfectanți și biocide, s-au făcut dezinfecții frecvent și s-a limitat interacțiunea beneficiarilor la maximum.

De asemenea, au fost făcute solicitări către DSP pentru testarea personalului și beneficiarilor și s-au solicitat fonduri de la Consiliul Județean în vederea efectuării de teste pentru personalul centrelor de copii.

Articolul anterior

Un alt tânăr drogat a fost prins la volan în Piatra-Neamț

Articolul următor

A fost prin tâlharul bătrânei din Piatra-Neamț! Este un recidivist de 34 ani!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *