ISSN 2457 - 3973

Disponibilizări masive ale bugetarilor, luate în calcul de vicepremierul Eugen Teodorovici

Subiectul disponibilizărilor din sistemul bugetar a ajuns din nou în discuția Guvernului. De această dată, vicepremierul Eugen Orlando Teodorovici este cel care a spus că aparatul bugetar este supra-dimensionat și urmează să fie făcute concedieri.

Teodorovici și-a susținut punctul de vedere și în ședința de Guvern de miercuri și a explicat că multe dintre structurile statului nu sunt justificate. El ar fi precizat că va începe disponibilizări/restructurări începând cu aparatul central însă valul concedierilor va ajunge până în fiecare județ.

”Dacă la Ministerul Economiei avem mii de companii în subordine care nu îşi justifică prezenţa în economie, atunci de ce să le ţinem? Acele companii despre care vorbesc sunt care au un singur angajat şi atârnă de ani de zile în mod nejustificat”, a declarat, marți seara, Eugen Teodorovici la o emisiune la Antena 3.

În momentul de față, aproape toate instituțiile bugetare au probleme cu asigurarea salariilor pe tot anul 2019. Situația vine ca urmare a majorărilor salariale care nu au fost prinse în bugetul de anul acesta. În medie, salariile bugetarilor au crescut cu aproape 25 la sută față de 2018.

Tema disponibilizărilor a fost adusă în prim-plan și de Remus Borza, imediat ce a fost numit consilier onorific al primului-ministru Viorica Dăncilă. Ieșirea publică a lui Borza i-a adus însă demiterea din funcție.

Remus Borza a explicat atunci pe larg ce va urma. Iată ce spunea acesta într-un articol pe care l-am publicat aici

Articolul anterior

Joi, Classic Meets Jazz la Vacanțele Muzicale la Piatra-Neamț

Articolul următor

Noroc dumnezeiesc pentru o firmă din Galați: proiect de 6,2 milioane de lei la Mănăstirea Văratic!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *