ISSN 2457 - 3973

Doctorul Iosif Koszeghi s-a înscris în PNL Neamț! Este președintele comisiei de sănătate și va candida la alegerile locale!

PNL Neamț a reușit o lovitură de imagine pozitivă odată cu înscrierea în partid a doctorului Iosif Koszehi, președintele Colegiului Medicilor din județul Neamț. Totodată, Iosif Koszeghi va fi președintele comisiei de sănătate a filialei PNL.

Reputatul chirurg a fost prezentat, joi, într-o conferință de presă, de deputatul Mugur Cozmanciuc, președintele PNL Neamț. Doctorul Koszeghi a declarat că după 1989, nu a mai fost membrul niciunui partid politic dar că profesia pe care o are și echipa condusă de Cozmanciuc l-a determinat să se înscrie în PNL.

”Profesia de medic este una liberalã și de aceea înscrierea mea în PNL este justificatã. Vrem sã gândim câteva metode de a ridica tot mai mult calitatea actului medical de care suntem rãspunzãtori toți cei care facem parte din aceastã comisie. Este vorba de condiția noastră ca medici. Între cele două războaie mondiale, medicul era văzut ca un intelectual de elită, cu o importanță socială deosebită între cele două războaie, fapt care s-a deteriorat odată cu trecerea anilor. Vreau să se schimbe acest lucru dar vreau și creșterea calității actului medical”, a declarat doctorul Iosif Koszeghi.

Deputatul Mugur Cozmanciuc, pe care doctorul Koszeghi îl susține pentru președinția Consiliului Județean, a declarat că între prioritățile PNL Neamț pe zona de sănătate sunt finanțări pentru Policlinica Spitalului Județean Neamț. pentru secția de neonatologie și blocurile chirurgicale de la Spitalul Roman dar și investiții la Spitalele din Tîrgu Neamț și Bicaz.

”Alãturi de doctorul Koszeghi vom implementa componenta de sănătate din programul Neamț 2020. Ne dorim sã urmărim susținerea prevenției, susținerea unui act medical de calitate și reeavaluarea modului în care este tratată casta medicală, medicii ca elite ale societății. Noi considerãm că medicii, ca resursă umanã, sunt subevaluați”, a declarat deputatul Mugur Cozmanciuc, președintele PNL Neamț și candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Neamț.

Și primarul municipiului Piatra Neamþț, Dragoș Chitic a salutat înscrierea în partid a președintelui Colegiului Medicilor și a subliniat că Primăria va sprijini sistemul sanitar.

”Domnul doctor Koszeghi este promotorul și continuatorul unor acțiuni care, an de an, reușesc să aducă la Piatra Neamț cei mai renumiți chirurgi din zona Moldovei, la acea reuniune a medicilor chirurgi. Experiența sa va contribui la o bună punere în practică a programului PNL în domeniul sănãtății în Piatra Neamț și județul Neamț. Ne propunem lucruri absolut necesare în sãnãtate în programul Piatra Neamț 2020. Sprijinim specialiștii sã profeseze la Piatra Neamț, avem un program prin care 16 locuințe sunt acordate specialiștilor. Vom realiza și blocuri de locuințe tot prin finanțare ANL pentru tot personalul medical. Avem și centrele de permanență din Piatra Neamț. Sunt 5 centre și pregătim deschiderea încă a unui centru medical”, a declarat primarul Dragoș Chitic, președintele PNL Piatra Neamț și candidatul la funcția de primar.

Doctorul Iosif Koszeghi va candida la alegerile locale însă deocamdată nu a decis dacă alege Consiliul Local Piatra Neamț sau Consiliul Județean.

Articolul anterior

Uite moscheea, nu e moscheea la Piatra Neamț

Articolul următor

Caravane de informare ale ADR Nord-Est

Un comentariu

  • inca un chirurg se baga in troaca politica.fac ce fac unii medici buni dar ii rontaie puterea.de ce sa nu fie si el mancator de lozinci si sa se bage in politica.functii in sanatate nu se dau daca nu te bagi in politica.si cum pe val e pnl s-a dus direct la putere.la tineretea lui de ce sa nu aiba viitorul asigurat.imi trebuie multa lamaie sa inteleg asemenea gesturi.credeam ca numai politicul se amesteca in treaba specialistilor dar vad ca e si invers.nu ma bucur cand vad ca un bun specialist se baga in troaca cu laturi politice.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *