ISSN 2457 - 3973

Dosar la DNA pentru noul manager al Spitalului Județean Neamț! Este trimis în judecată pentru corupție!

Doctorul Florin Apostoae a fost numit, vineri, în funcția de manager interimar al Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț. Acesta a luat locul ”demisionarului” Toader Mocanu.

Florin Apostoae vine la Piatra-Neamț de pe poziția de manager al Spitalului Orășenesc Târgu Neamț, unitate aflată în subordinea primăriei.

Acum, odată ajuns în funcția de manager la Spitalul Județean, doctorul Apostoae va răspunde direct în fața președintelui CJ Neamț, Ionel Arsene. De altfel, Ionel Arsene este cel care l-a și numit în funcție.

De numele lui Florin Apostoaea se leagă însă un episod aflat încă în derulare pe rolul instanței de judecată. Este vorba de un dosar instrumentat de Direcția Națională Anticorupție, în care a fost trimis în judecată, în 2018, pentru fraudă cu fonduri europene.

Pe scurt, Florin Apostoae, fratele lui și soția acestuia din urmă sunt acuzați că au folosit și prezentat ”cu rea-credință documente ori declarații false, inexacte sau incomplete” pentru a obține fonduri europene privind construcția unei pensiuni la Oglinzi.

În dosar mai apare și administratorul unei firme (de numele căruia se leagă și alte dosare instrumentate de DNA).

Dosarul în care a fost trimis în judecată noul manager interimar al Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț are un prejudiu de peste 537.000 lei. Din această sumă, aproape 272.000 lei i se impută doctorului Apostoae, iar restul celorlalte părți.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În perioada 2011-2013, în contextul derulării a două proiecte finanțate din fonduri nerambursabile – „Construire pensiune agroturistică în satul Oglinzi, comuna Răucești, județul Neamț”, inculpații Apostoae Camelia și Apostoae Florin Ionuț, beneficiind de ajutorul inculpatului Apostoae Laviniu – Constantin, au folosit în relația cu Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (A.P.D.R.P.) mai multe documente false și inexacte ce au avut ca rezultat obținerea nedrept a sumei totale de 537.300,42 lei.
O parte din documentele respective au fost puse la dispoziție de inculpatul Bîzu Ilie care, deși câștigase licitația de construire a celor două pensiuni, nu a efectuat în mod efectiv toate lucrările contractate, imobilele respective fiind edificate în mare parte în regie proprie.
Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale – Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale s-a constituit parte civilă în prezenta cauză urmând ca pe parcursul procesului penal să precizeze în concret suma solicitată.
În cauză, s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra unor bunuri imobile ce aparțin inculpaților Apostoae Camelia, Apostoae Florin-Ionuț și Apostoae Laviniu-Constantin.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Neamț cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Articolul anterior

Un individ a fugit din zona carantinată Suceava la Bicaz! Abia revenise din Anglia…

Articolul următor

O femeie de 60 ani este a șasea victimă a coronavirusului în Neamț

Un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *