ISSN 2457 - 3973

Dosar penal pentru un bărbat din Zănești care a încălcat de două ori autoizolarea la domiciliu

Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ a înregistrat un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunii de „zădărnicirea combaterii bolilor”, prevăzută de art. 352 alin.(l) din Codul penal.

”Cauza penală are ca obiect sesizarea din oficiu a organelor de cercetare penală din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr.2 Săvineşti, judeţul Neamţ, cu privire la faptul că, în data de 20.03.2020, orele 19,00, un bărbat în vârstă de 54 de ani, din comuna Zăneşti, satul Traian, judeţul Neamţ, având cunoştinţă de faptul că se află în autoizolare la domiciliu, pentru prevenirea răspândirii virusului coronavirus COVID 19, a părăsit imobilul plimbându- se pe strada Luminii din localitate, Acesta fusese sancţionat contravenţional la aceeaşi dată, la orele 12,00, conform prevederilor O.U.G. nr. 1/1999 privind regimul stării de asediu şi regimul stării de urgenţă, luând la cunoştinţă de faptul că are obligaţia de a nu părăsi imobilul pe o perioadă de 14 zile”, au declarat reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamț.

Acesta nu este singurul dosar penal întocmit în județul Neamț.

Autoritățile judiciare au declarat că au toleranță zero față de cei care încalcă măsura autoizolării sau a carantinării.

Astfel, pe lângă amenda de 20.000 lei se întocmește și dosar penal care îl poate trimite pe inconștient după gratii!

    Articolul anterior

    Casă distrusă de un incendiu la Nemțișor

    Articolul următor

    IMPORTANT – Care sunt simptomele infecției cu Covid-19, potrivit Institutului Național de Sănătate Publică

    Lasă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Cel mai popular