ISSN 2457 - 3973

Două dosare penale și o amendă în urma alegerilor din Neamț

Polițiștii din cadrul IPJ Neamț au întocmit 2 dosare penale in rem în urma unor infracțiuni care s-au produs în județul Neamț, cu privire la alegerile prezidențiale de duminică.

Într-un dintre dosare, o femeie din Pâncești este acuzată de fals și uz de fals după ce sâmbătă ar fi strâns cărțile de identitate de la 9 persoane și ar fi întocmit, în fals, în numele acestora, prezența duminică a urnei mobile.

În momentul în care membrii secției de votare au ajuns la domiciliul celor 9 persoane, acestea au precizat că nu au solicitat și nici întocmit cerea pentru prezența urnei mobile.

Un al doilea dosar penal a fost înregistrat după ce un bărbat din comuna Tarcău a depus o plângere în care a indicat în clar o persoană din localitate care sâmbătă i-ar fi promis suma de 100 lei dacă votează cu un anumit candidat, și prezintă dovada foto că a votat cu acesta.

În județul Neamț a fost aplicată și o amendă de 1.500 lei unei femei din Gârcina care ar fi postat pe facebook fotografia buletinului de vot în care se vedea candidatul cu care a votat.

De-a lungul ultimelor zile au fost sesizate la IPJ Neamț 8 sesizări, dintre care 3 în scris și 5 telefonice. Doar cele 3 prezentate mai sus s-au confirmat.

Articolul anterior

Echipa PNL Neamț, la căpătâiul primarului de Tazlău

Articolul următor

Șase porci morți pluteau pe râul Bistrița, la Săvinești

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *