Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit luni, pentru 27 mai, pronunţarea sentinţei definitive în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, în care este judecat liderul PSD, Liviu Dragnea.
Un procuror de la DNA a cerut luni magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie condamnarea preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman şi pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la fals intelectual.
Procurorul DNA a cerut ca pedepsele aplicate lui Dragnea să fie orientate spre mediu şi nu spre minim, aşa cum a apreciat instanţa de fond.
La instanţa de fond, Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu, fiind achitat pentru instigare la fals intelectual.
„DNA a făcut apel faţă de soluţia de achitare dată de instanţa de fond în cazul inculpatului Liviu Dragnea. Soluţia instanţei de fond este nelegală şi netemeinică. Există probatorii privind transferul de rezoluţie infracţională de la Floarea Alesu la Liviu Dragnea, atât în legătură cu infracţiunea de abuz în serviciu, cât şi cu privire la falsul intelectual. Instanţa de fond a stabilit că Liviu Dragnea a avut un ascendent asupra inculpatei Floarea Alesu. Vă solicităm să dispuneţi condamnarea inculpatului Liviu Dragnea şi pentru infracţiunea de fals intelectual. Dragnea este autorul moral al infracţiunii de abuz în serviciu comisă de Floarea Alesu. Vă solicităm să reanalizaţi probatoriile şi să majoraţi spre mediu pedepsele”, a spus procurorul DNA.