ISSN 2457 - 3973

DSP Neamţ confirmă: ”Bebeluşul mort în Spitalul Judeţean a fost infectat cu Klebsiella!”

Nou-născutul care a decedat în secţia de nou-născuţi a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ a fost infectat cu Klebsiella. Decesul a fost provocat de o hemoragie cerebrală determinată de această infecţie.

Aceasta este concluzia Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ în ancheta pe care a realizat-o după decesul bebeluşului pe data de 17 iulie 2016. Concluzia anchetei a fost realizată pe baza documentelor medicale primite de la Serviciul de Medicină Legală şi în urma propriilor investigaţii în secţia de nou-născuţi.

Totodată, reprezentanţii DSP Neamţ au confirmat că nu au fost confirmate şi alte cazuri de infecţie cu Klebsiella şi nici nu au mai fost raportate alte infecţii nosocomiale cu acest germene în ultimii 8 ani.

”Cauza decesului pentru nou-născutul prematur geamăn, născut în 9 iulie 2016 prin operaţie cezariană la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ este hemoragia cerebrală în contextul bolii hemoragice. Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ declara infecţie nosocomială – infecţie bacteriologică confirmată a ţesutului sanguin cu o hemocultură pozitivă în baza definiţiei de caz din Ordinul Ministerului Sănătăţii 916/2006. În cadrul măsurilor impuse urmare a anchetei epidemiologice s-au investigat bacteriologic copiii contactaţi, personalul medico-sanitar şi mediul de spital, rezultatele fiind conforme cu prevederile legislaţiei în vigoare. Analizând istoricul infecţiilor nosocomiale din secţia neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ 2008-2016 s-a constatat că germenele izolat din hemocultura menţionată nu a fost prezent în etiologia infecţiilor nosocomiale”, se arată în comunicatul de presă al DSP Neamţ.

Fratele geamăn al bebeluşului decedat a fost internat în stare gravă la Spitalul ”Cuza Vodă” din Iaşi, fiind şi el infectat cu Klebsiella.

Klebsiella este un germene multirezistent de la care pornesc epidemii infecţioase precum infecţii urinare, pulmonare sau septicemii, dobândite în mediu spitalicesc, în serviciile cu risc.

  Articolul anterior

  Un consilier din Piatra Neamț propune: ”Am putea transforma Galleria Mall într-un spital municipal!”

  Articolul următor

  Şapte infracţiuni la regimul rutier, constatate în week-end de poliţiştii din Neamţ

  Lasă un comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Cel mai popular