ISSN 2457 - 3973

Dumitru Nastasă: Metoda simplă prin care scapi singur de căpușe

Toxicologul și farmacologul Dumitru Nastasă a explicat cum poate scăpa un om de o căpușă care l-a înțepat, fără a apela la ajutorul unui medic.

Pentru a preveni însă boala Lyme, ghinionistul trebuie să ajungă totuși la un medic de la infecțioase care îi va prescrie un tratament preventiv cu antibiotice.

“Înebunită după aroma fosforului umed, căpușa este dispusă să părăsească inclusiv corpul nostru, dacă simte acest miros. Cu toții incercam sa ne ferim de înțepătura căpușelor, care după cum se cunoaște, răspândesc boala Lyme (Borrelioza). Căpușa înfiptă în piele poate fi îndepărtată cu ușurință cu ajutorul unui singur băt de chibrit. Umeziți capul unui băț de chibrit, și descrieți cercuri cu el, în jurul locului unde este înfiptă căpușa. După câteva secunde căpușa își va extrage singur capul, și se va urca pe bățul de chibrit, pentru a savura mirosul de fosfor! Această metodă de îndepărtare a căpușelor s-a dovedit a fi cea mai sigură și cea mai eficientă. Se stie ca prin apucarea corpului căpusei riscam ca saliva acesteia să fie injectată în corp prin ruperea capului insectei înfipte în piele”, a explicat Dumitru Nastasă.

Read Previous

Noi controale cu dedicație la IPJ Neamț

Read Next

România NU s-a calificat în finala Eurovision 2019

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *