ISSN 2457 - 3973

Efectele anulării taxei auto în Neamț: peste 1.500 de mașini înmatriculate în prima săptămână din februarie!

Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV), începând cu data de 1 februarie a.c.., a avut o creştere semnificativă a activităţilor desfăşurate de salariaţii serviciului, în urma modificărilor legislative prevăzute în Legea nr. 1/2017 privind eliminarea unor taxe şi tarife.

Astfel, în primele cinci zile lucrătoare ale lunii februarie au fost primite şi soluţionate cereri pentru:

  • înmatriculări autovehicule – 1510
  • atribuire numere provizorii – 296
  • eliberare permise de conducere – 742, din care: 496 reînnoire, 28 preschimbare permis conducere străin, 180 examen, 25 modificări de date, 4 preschimbare permis conducere model vechi.

“După cum estimasem anterior, a avut loc o creștere semnificativă a numărului de solicitări, după data de 1 februarie, îndeosebi la înmatriculări de autovehicule. Astfel, faţă de o zi normală de lucru înainte de apariţia legii, când se primeau şi soluţionau cereri pentru înmatricularea a aproximativ  50 de autovehicule, în prima săptămână din luna februarie,  solicitările zilnice au crescut de 6 ori. Şi la celelalte servicii a avut loc o creştere a solicitărilor, dar mai mică, de circa  20%”, a declarat prefectul Niculina Dobrilă.

Articolul anterior

Iarnă veritabilă în Neamț! Iată situația drumurilor la prânz!

Articolul următor

Doi tineri au fost prinși cu droguri asupra lor în trenul Piatra Neamț – Bacău

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *