ISSN 2457 - 3973

Eficienţă maximă la Prefectură! Iacoban a fost exclus din CJ imediat după depunerea solicitării!

Prefectura Neamţ a dat dovadă, astăzi, de o eficienţă demnă de invidiat. În doar câteva ore de la depunerea solicitării din partea conducerii UNPR Neamţ, de încetare a mandatului de ales a lui Constantin Iacoban, un întreg angrenaj eminamente administrativ s-a pus în mişcare şi dorinţa s-a împlinit. Noroc că judeţul nu era înzăpezit, că altfel se constituia vreo comisie printre nămeţi….

Iată şi comunicatul Prefecturii Neamţ, trimis cu puţin timp înainte, împreună cu ordinul semnat de şeful de la legalitatea actelor şi contencios, Ilie Petre şi contra-semnat de prefectul Ioan Vlad Angheluţă:

”Prin adresa nr. 2 din 19.01.2016, înregistrată la Instituţia Prefectului sub nr. 748 din 19.01.2016, Uniunea Națională pentru Progresul României a făcut cunoscut Instituţiei Prefectului faptul că domnul Constantin IACOBAN, consilier în Consiliul județean Neamț, a pierdut calitatea de membru al Uniunii Naționale pentru Progresul României.

În raport cu normele legale în vigoare formațiunea politică sus amintită a solicitat prefectului, pentru cel în cauză, constatarea încetării de drept a mandatului de consilier județean şi declararea ca vacant a locului acestuia.

Potrivit prevederilor art. 9 alin. (2) lit. „h1” din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, cu modificările şi completările ulterioare, calitatea de consilier județean încetează de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului, printre alte cazuri, şi în situaţia pierderii calităţii de membru al partidului politic pe a cărui listă a fost ales.

Pentru cazul prevăzut la art. 9 alin. (2) lit. „h1” competenţa de constatare a încetării mandatului şi de declarare ca vacant a locului respectiv aparţine prefectului, după cum se prevede la art. 12 alin. (3) din acelaşi act normativ.

Ca atare, a fost emis, astăzi, 19 ianuarie 2016, Ordinul Prefectului nr. 11/2016 privind constatarea încetării de drept a unui mandat de consilier județean, respectiv, a domnului Constantin IACOBAN”

Articolul anterior

Opoziţia vrea capul primarului Chitic! Puci la Primăria Piatra Neamţ?!

Articolul următor

Ger năpraznic în Neamț! Vezi temperaturile de la ora 07.00 din principalele orașe din județ!

Un comentariu

  • au inceput jocurile politice.unpr-ul lui peste isi arata adevarata fata.un partid lift tip balama care e puternic cand se afla la butoane dar marunt cand nu mai are aliati.fara sustinerea psd unpr este de 1;-2%.ce face milionul de membri.ce face interesul national.pentru judetul neamt nu este nici o perdere ca nu-l mai are pe anonimul iacoban.surpriza a fost nu ca pleaca ci cum de a ajuns acolo.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *