NewsAllert :

Vineri – 12 august, Folk pe Biciclete la Piatra-Neamţ! Bicicleală şi concert în aer liber cu intrare gratuită!

43 de milioane de lei alocați de Guvernul Nicolae Ciucă pentru municipiul Piatra-Neamț

Incendiu violent la o societate din Dumbrava Roşie! Pompierii au intervenit 5 ore!

Ionel Arsene (preşedinte CJ Neamţ): „1,4 miliarde lei daţi de Guvernul PSD pentru fiecare comună şi oraş din Neamţ!”

Zece pompieri nemţeni au plecat într-o misiune în Franţa pentru stingerea incendiilor de pădure

Carambol cu 3 maşini pe podul de la Horia, unde sunt lucrări. O femeie a fost rănită.

Au tâlhărit un bărbat din Piatra-Neamț pe care l-au „ajutat” după ce s-a autoaccidentat

Bărbat în comă după ce i-a căzut un bolovan în cap în Cheile Bicazului (FOTO/VIDEO)

FOTO/VIDEO Accident cu 5 maşini în judeţul Neamţ provocat de un tânăr din Piatra Şoimului

Deputatul Leoreanu, revoltat de situația de la Luțca cere nemțenilor să semneze petiția pentru podul refuzat de CJ Neamț

Propunerile privind noile Legi ale Educaţiei vor fi dezbătute la Piatra-Neamţ cu reprezentanţii ministerului

DSP Neamţ: Incidenţa COVID în judeţ a ajuns la 2,41 la mie! În 18 localităţi a depăşit 3 la mie!

Bătrân de 82 ani, spulberat pe o trecere de pietoni din Piatra-Neamţ de un şofer de 24 ani

FOTO Maşină răsturnată la Răuceşti. Şoferul a fost rănit.

Patru minori din Piatra-Neamţ, cu vârste între 14 şi 17 ani, au tâlhărit mai multe persoane

  • 13 august 2022

ISSN 2457 - 3973

Doctorul Lazăr, ”pe faraş”! Emilia Arcan propune ”decizii radicale” la Spitalului Judeţean Neamţ!

Lucrările pentru realizarea noului Bloc Operator şi cele de reabilitare a Secţiei Pediatrie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ au înregistrat întârzieri semnificative şi nejustificate, după cum susţine conducerea Consiliului Judeţean Neamţ, motiv pentru care a solicitat conducerii unităţii spitaliceşti să explice cum s-a ajuns în această situaţie.

Este pentru prima dată când în mod real cineva din conducerea CJ – instituţie care finanţează spitalului – solicită lămuriri clare cu privire la modul în care sunt cheltuiţi banii. Şi, trebuie să recunoaştem, este vorba de o femeie, Emilia Arcan.

Pentru a se cunoaşte clar cum stau lucrurile, a avut loc o şedinţă a membrilor Consiliului de Administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, în cadrul căreia managerul Ioan Lazăr a avut de răspuns la întrebările adresate. Managerul spitalului a ţinut să precizeze că întârzierile au apărut ca urmare a birocraţiei din sistem, a întârzierilor cu care s-au făcut licitaţiile şi a neonorării contractelor încheiate cu firmele furnizoare de aparatură medicală pentru noul Bloc Operator. Vinovată a fost arătată ca fiind şi firma care ar fi trebuit să asigure reabilitarea Secţiei Pediatrie, care la sfârşitul anului a dat lucrarea în subantrepriză, către alţi prestatori. Membrii CA nu au fost de acord cu răspunsurile primite, reproşându-i managerului dezinteres în realizarea planului investiţional şi l-au acuzat de faptul că nu a informat Consiliul Judeţean Neamţ despre problemele cu care se confruntă, pentru a se interveni la momentul oportun, pentru urgentarea procedurilor.

„Pentru lucrările de la Blocul Operator din clădirea unde funcţionează Nefromed, bugetul a venit în luna februarie 2015 şi de atunci se putea da drumul la achiziţii. Spune doctorul Lazăr că a fost nevoie de o modificare de proiect, cu lucrări suplimentare de 2,3 milioane de lei, dar nici pentru asta nu s-a făcut nimic. Este incredibil cum s-au putut pierde atâţia bani, prin lipsă de implicare! Pentru Blocul Operator, Ministerul Sănătăţii a alocat anul trecut 4,235 milioane de lei şi s-au consumat doar 1,172 milioane de lei. S-au pierdut 3,063 milioane de lei, în condiţiile în care peste tot se vorbeşte despre lipsă de finanţare ori de alocări financiare foarte mici! La noi au fost bani, dar ce folos… Pentru modernizări la Secţia Pediatrie, Ministerul Sănătăţii a alocat 900.000 de lei, iar Consiliul Judeţean, 100.000 de lei. Din fondurile de la minister nu s-au utilizat 338.000 de lei. Consiliul Judeţean a prevăzut şi dotări cu aparatură medicală în valoare de 1,266 milioane de le, dar nici această sumă nu a fost consumată integral. A rămas o nerealizare de 102.000 lei. Este greu de crezut că s-a putut tolera aşa o situaţie! Mai aşteptăm nişte precizări de la directorul spitalului, dar la cum stau lucrurile acolo, se impune luarea unor măsuri radicale, pentru că treaba nu e în regulă. Din păcate, orice am face, banii pierduţi anul trecut nu mai pot fi recuperaţi. Vor fi nişte alocări anul acesta, de la CJ, de la minister, dar situaţia porneşte de la zero, nu se mai poate recupera nimic din ceea ce spitalul a avut «în mână» şi i-a dat drumul“, a declarat Emilia Arcan, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ.

Articolul anterior

Aproape 1.600 de copii din Neamţ trăiesc departe de părinţii lor

Articolul următor

Cetatea Neamţ, la un pas să treacă în administrarea Primăriei Tîrgu Neamţ!

Un comentariu

  • Poate spitalu’ n-are destui economisti, si d’aia!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.