NewsAllert :

Accident rutier în Piatra-Neamț. O șoferiță a fost rănită.

Preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene, anunţă de când se circulă pe axialul Izvorul Muntelui – Durău

Klaus Iohannis anunţă relaxări din 15 mai: fără mască în exterior; circulaţie liberă 24/24. Nunţi şi botezuri din 1 iunie!

APASERV lasă joi jumătate din Piatra-Neamț fără apa. Anunțul, dat cu 30 minute înainte.

PSD Neamț: Monstruoasa coaliție PNL-USR PLUS-UDMR a votat împotriva înființării Comisiei de anchetă privind pandemia

Centru de vaccinare drive-thru la Piatra-Neamț

Prefectul George Lazăr: “Asistenţii medical – profesionişti care au depăşit bariera profesiei şi au intrat în memoria umanităţii”

Deputatul Oana Bulai (PSD) a adus un “Colţ de Rai” din Neamţ în Parlamentul României (foto-galerie)

A murit turistul căzut de la înălţime în zona Trei Fântâni – Hăşmaşul Mare

Toată România, în scenariul verde! Iată situaţia pe fiecare localitate din Neamţ. (marţi – 11 mai 2021)

TIR-ul care a provocat tragedia la Tarcău transporta un utilaj agricol. Sunt 2 morţi şi 3 răniţi.

FOTO – Creşte bilanţul tragediei de la Tarcău: doi oameni au murit, al treilea este inconştient.

Toţi locuitorii municipiului Roman rămân MIERCURI, 12 mai, fără apă la robinete

Prefectul George Lazăr, respect pentru valorile României şi UE! “Unitate, solidaritate, libertate!”

Neamţ/COVID: 18.500 infectări, 649 decese, 86.000 vaccinări. Iată toate datele!

ISSN 2457 - 3973

Este oficial! El este candidatul PNL la Primăria Piatra-Neamț!

Biroul Politic Național al PNL a validat, sâmbătă (1 august 2020), candidatura pentru funcția de primar al municipiului Piatra-Neamț. Acesta este Andrei Carabelea (37 ani), cunoscut mai ales din zona acțiunilor civice pe care le-a desfășurat în ultimii ani, dar și pentru surpriza plăcută pe care a reușit-o în urma candidaturii ca independent la Senat (în tandem cu Tianu Burduja, la Camera Deputaților).

”Dragi prieteni,

Vă anunț oficial ca sunt candidatul PNL pentru Primăria Piatra Neamț.

Este o onoare imensă și o responsabilitate uriașă pe măsură. Și mi le asum pe ambele cu aceeași seriozitate cu care m-am implicat în comunitate de mai bine de 12 ani. Sunt un om simplu, născut și crescut în Piatra Neamț, cu așteptări, aspirații și dorințe pentru comunitate. M-am implicat și dedicat unor cauze: ecologia și promovarea spiritului civic. Voi rămâne același om activ și dedicat să facă bine comunității și din postura de Primar.

Sunt mult de spus despre ce îmi doresc pentru comunitatea noastră. Vom discuta, vom dezbate, vom construi împreună.

Acum, cu emoție și entuziasm, va spun doar atat: prioritatea mea este să facem din Piatra Neamț un oraș atractiv, respectând temeinic
Prioritatea mea este să consolidez principiile dezvoltării durabile: oameni, economie, mediu.

Haideti alături de mine pe acest drum! Pentru că succesul proiectului nu va fi doar al meu și nici ține nu doar de mine: ci de noi toți!

Mulțumesc Președintelui PNL Ludovic Orban, Președintelui PNL Neamț Mugur Cozmanciuc pentru susținere și încredere! De asemenea, mulțumesc pentru susținere tuturor colegilor din organizație. În mod special apreciez sustinerea și mulțumesc Primarului în funcție Dragoș Chitic și colegului meu Vasile Panaite!

Și multumesc vouă, celor care ma susțineti. Urmează două luni nebune, dar binele comunității merită orice sacrificiu. Totul va fi bine!”, a scris după ședința de sâmbătă, Andrei Carabelea.

Andrei Carabelea a venit în Partidul Național Liberal – filiala Piatra-Neamț odată cu fuziunea cu PACT (Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor) și a fost numit vicepreședinte al organizației.

S-a înscris, anul trecut, în cursa internă a partidului pentru desemnarea candidatului la funcția de primar iar desemnarea sa a avut la bază mai multe criterii.

Andrei Carabelea va face tandem cu președintele PNL Neamț, Mugur Cozmanciuc – candidatul la funcția de președinte al Consiliului Județean Neamț.

Iată ce spunea Andrei Carabelea, pe pagina de facebook, în februarie 2020, despre implicarea sa în activitatea civică și politică a orașului:

”Acum 12 ani am revenit acasă în Piatra Neamț, după 6 ani petrecuți într-un oraș care mai avea puțin și mă adopta definitiv. Dintre toți foștii prieteni și colegii de liceu nu mai era nimeni acasă. Toți fie au rămas în orașele universitare unde au ajuns, fie au plecat la muncă în străinătate. E acea alegere în viață care determină pe de o parte viitorul tău, iar pe de alta al comunității. Așa se stinge încet o comunitate și așa înflorește alta.
În anul 2008, am avut o chemare. Anul în care veniturile mele se risipeau pe distracții și chirii, m-a provocat la o alegere stranie: Nu îmi mai doream câștiguri nemăsurate din care să nu se aleagă nimic și am ales alături de logodnica mea să întemeiem o familie în orașul copilăriei mele. Așadar, am lăsat confortul și frumusețea traiului în Iași pentru a mă întoarce acasă, neabătut de generoasa ofertă a străinătății.
Am ajuns în Piatra Neamț cu un credit în franci, odată cu o criză care a schimbat imediat totul. Doar cine știe povestea creditelor cu buletinul își poate imagina ce a urmat. Nu mai realizam targhetele și rapid mi-am pierdut locul de muncă.
Forțat de împrejurări aveam foarte mult timp liber și a trebuit să mi-l petrec diferit. În locul berilor și al biliardului, se instalau plistiseala și grijile, așa că am decis să îmi găsesc un sens în comunitate.
Pe de o parte, am hotărât să intru în învățământ (ceea ce îmi displăcea până atunci), considerând că educația este sistemul care generează răul sau binele unei comunități. Și lucrurile mă dezamăgeau de la o lună la alta, de la un semestru la altul, de la un an la altul. Am avut ocazia să experimentez 3 licee diferite din Piatra Neamț, o școală generală din mediul rural și 4 colective de profesori. Am văzut mulți oameni buni, pregătiți și capabili, dar care sunt mereu într-o competiție imaginară care îi descurajează să lucreze împreună. Am văzut un sistem care încurajează individualismul și confundă sensul valorilor. De aceea nu m-am putut identifica cu el și l-am abandonat rapid.
Pe de alta, am vrut să fac voluntariat. Dar oportunitățile de voluntariat din Piatra Neamț nu erau prea multe, așa că am făcut pasul către o organizație de tineret a unui partid politic. La început eram fraierul care era disponibil să le facă pe toate: să participe la toate acțiunile și ședințele, să țină legătura cu membrii și să strige adunarea, să planifice acțiunile, să participe la cursuri. Adică acele mărunțișuri care așeazate rând pe rând, cărămidă cu cărămidă, se concretizează într-o construcție solidă.
În 2012, când am realizat că implicarea mea folosește mai mult unor indivizi decât comunității, am decis să fac o schimbare. Am fondat unul dintre cele mai cunoscute și mai active ONG-uri din Piatra Neamț, Asociația Sens Civic. Am făcut sute de proiecte posibile și am adus mii de oameni împreună pentru cauze ale comunității. Mi-am vindecat emoții și frici de care nu credeam să scap vreodată. Prima pe care am învins-o a fost frica de necunoscut. Am intrat în lumi pe care nu le cunoșteam, am ajuns în situații pentru care nu mă pregătisem și am descoperit că după fiecare limită depășită apare un nou orizont care se lasă atins și apoi depășit. Am învins frica de eșec. De fapt, mi-am redefinit eșecul: atunci când cazi, oamenii râd iar ție ți-e frică să te mai ridici. Teama de eșec e cel mai sigur mod de a evita succesul. Dar eu cred că eșecul este o lecție, iar învățatul este sănătos.
Voluntariatul m-a învățat cum pot ține oamenii pe deplin implicați într-o misiune, fără a le oferi funcții, ranguri sau bani. Într-o țară în care atitudinea „dar mie ce-mi iese” pare mai contagioasă și mai periculoasă decât coronavirusul am adunat în proiectele pe care le-am coordonat peste 100.000 de ore de voluntariat. Adică o viață de vreo 280 de ani în care, un erou a făcut ceva bun non-stop: a adunat peste 150 de tone de deșeuri, a plantat peste 10.000 de pomi, a făcut sute de lecții și tabere cu copii instituționalizați și multe altele.
Am lansat sute de apeluri la implicare și mii de eroi au reacționat. O fac și acum și promit să o fac până la ultima suflare, pentru că îmi pasă de mediu și de comunitatea în care trăiesc și pentru că îmi place să cred că astfel pot converti indiferența în implicare.
În 2015, momentul #Colectiv m-a doborât tocmai când organizam Gala Voluntarilor și când număram reușitele din urmă. Parcă nimic nu mai conta din tot ce făcusem, pentru că mă întrebam la ce folos… Revoltă și neputință deopotrivă. Intersectarea cu #PACT nu a fost o coincidență. Parcă ne-am găsit reciproc atunci când aveam nevoie. Implicarea în PACT părea să completeze golul pe activistul civic din mine nu îl putea acoperi altfel. Atunci a apărut o dilemă cu care am început să mă obișnuiesc. Am educat treptat oengistul și aspirantul politic din mine să trăiască împreună și să urmărească un obiectiv comun și să își delimiteze traseul în funcție de valori. După intrarea PACT în #PNL, am simțit multe priviri încruntate. Bănuiesc ce temeri și îngrijorări au încolțit, însă le transmit tuturor că toate acestea sunt nefondate și nefolositoare. Nu mi-am schimbat nici caracterul, nici viziunea și nici valorile. Poteca s-a mai îngustat și e puțin mai abruptă, dar încap încă amândoi, voluntarul și omul politic, umăr la umăr, fără vreun compromis. Pentru că pentru amândoi steaua e aceeași, iar busola arată pentru amândoi același #SensCivic. Și nu mă interesează lucruri mărunte, doar pentru mine.
Ceea ce vreau nu se face într-o lună, sau în șase. Nici măcar într-un an sau doi, ci în zece ani. Zece ani de muncă asiduă. Și nu pot face asta de unul singur, ci doar în echipă cu oameni care cred în aceeași misiune.”

Articolul anterior

Iată lista finală a candidaților pentru Primăria Piatra-Neamț

Articolul următor

Dezastru penal la Căminul de bătrâni Roznov! Au trimis bolnavi și la Căminul ”Pietricica” Piatra-Neamț!

2 Commentarii

  • dute pustiule si te culca

  • Sa trăiască Mistrețul care și-a impus omul!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *