ISSN 2457 - 3973

Eugen Țapu Nazare a fost ales vicelider al grupului PNL din Senat! Funcția nu îi dă voie să mai ocupe posturi de conducere în comisiile parlamentare!

Senatorul Eugen Țapu Nazare a fost ales vicelider al grupului PNL din Senat, funcție ce înseamnă că va coordona, alături de liderul grupului, toate deciziile politice pe care le vor lua

parlamentarii liberali.

Pe de altă parte, funcția pe care o ocupă în grupul parlamentar îi interzice, prin lege, să ocupe poziții de conducere în cadrul comisiilor parlamentare. De aceea, senatorul Eugen Țapu Nazare va fi doar simplu membru a două comisii din cadrul Senatului: Comisia pentru dezvoltare și strategie economică și Comisi pentru constituționalitate, libertăți civile și monitorizare a executării hotărârilor Curții Europene a Drepturilor Omuui.

Prima activitate a comisiilor parlamentare va fi de audiere a candidaților la funcțile de miniștri de resort însă avizele comisiilor sunt consultative. De asememea, pe parcursul legislaturii, comisiile vor dezbate și aviza/amenda proiectele de legi și vor putea să cheme la audieri miniștrii.

În mandatul 2012 – 2016, Eugen Țapu Nazare a fost președintele Comisiei economice a Senatului.

De partea cealaltă, președintele PNL Neamț, deputatul Mugur Cozmanciuc, a fost ales secretar al Biroului Permanent al Camerei Deputaților, funcție de conducere a instituției, care de asemenea este incompatibilă cu o funcție de conducere a unui grup parlamentar sau al unei comisii de specialitate.

Articolul anterior

Salvamont Neamț a primit 2 autospeciale pentru intervenție în teren dificil!

Articolul următor

Ionel Arsene va renova în nume propriu trei saloane ale Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.