ISSN 2457 - 3973

EXCLUSIV – Atentatele din Paris au băgat spaima într-un grup de elevi de la Colegiul Național ”Petru Rareș”

Atentatele teroriste, de vineri seară, din mai multe zone ale Parisului, au băgat spaima într-un grup de elevi ai Colegiului Național ”Petru Rareș” care ar fi trebuit să plece, duminică, în Franța.

Directorul colegiului, Luminița Georgeta Vîrlan a convocat, sâmbătă, de urgență o întâlnire cu părinții copiilor pentru a discuta pe marginea acestui subiect. Deși Ambasada României la Paris a transmis, la solicitarea conducerii unității de învățământ, un mesaj liniștitor, la recomandarea directorului Luminița Georgeta Vîrlan s-a luat decizia anulării deplasării.

”Este adevărat că un grup de elevi ai Colegiului Național ”Petru Rareș” ar fi trebuit să plece, duminică, în Franța, în cadrul unui proiect european cu o unitate de învățământ din Saint Raphael, în sudul Franței. Datorită atentatelor din Paris am transmis un mail către Ambasada României în care le solicitam o recomandare. Am primit asigurări că deplasarea se poate face în condiții de siguranță mai ales că aeroportul de destinație este la Nisa. Cu toate acestea, am decis că trebuie să port o discuție cu părinții copiilor și să le recomand anularea deplasării în actualul context. A fost o decizie de comun acord să amânăm această vizită pentru o dată ulterioară”, a declarat, pentru newsallert.ro, prof. Luminița Georgeta Vîrlan, directorul Colegiului Național ”Petru Rareș”.

Cei 20 de elevi care ar fi trebuit să plece în Franța nu vor suferi pierderi financiare dat fiind faptul că toate cheltuielile de deplasare și cazare sunt suportate în cadrul proiectului european. Și, chiar dacă nu ar fi fost așa, decizia luată de conducerea Colegiului Național ”Petru Rareș” este înțeleaptă în contextul actual.

 

Articolul anterior

Nemțean răpit de 7 luni de jihadiști! Ultimele informații sunt din luna august!

Articolul următor

Percheziții DNA în Neamț!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular