ISSN 2457 - 3973

EXCLUSIV Fugarul Sebastian Ghiţă este căutat şi în judeţul Neamţ!

Dispariţia fostului deputat Sebastian Ghiţă cu doar câteva ore înainte să îşi piardă mandatul de deputat şi odată cu acesta şi imunitatea parlamentară a pus pe jar autorităţile din toată ţara.

Între timp, pe televiziunea patronată de acesta, apar periodic filmuleţe în care Sebastian Ghiţă face declaraţii incendiare.

După ce a lipsit de mai multe ori de la audierile la care a fost chemat de procurorii DNA Ploieşti, în cazul Ponta-Blayer, anchetatorii au emis pe 21 decembrie 2016 mandat de aducere.

Din acel moment, poliţiştii au fost informaţi despre faptul că Sebastian Ghiţă se sustrage audierilor şi că pe numele său este emis acel mandat de aducere.

Fostul parlamentar este căutat şi în judeţul Neamţ, potrivit unor surse din interiorul anchetei.

Zilele trecute, poliţiştii din tot judeţul au verificat inclusiv condicile de cazare de la hotelurile şi pensiunle din Neamţ pentru a vedea dacă Sebastian Ghiţă s-a ascuns sau se ascunde în continuare aici. De asemenea, la filtrele rutiere care se fac în judeţ, una dintre priorităţi este şi verificarea vizuală a identităţii pasagerilor din autoturisme. Acţiunile nu au încetat fiind vizate toate unităţile de cazare din judeţul Neamţ.

Până la această dată nu există indicii că fostul parlamentar ar fi trecut prin Neamţ după ce a fost emis mandatul de aducere.

Dacă Sebastian Ghiţă va fi găsit, el va fi dus imediat în faţa procurorilor DNA Ploieşti pentru a fi audiat. Poliţiştii nu au voie să îl încătuşeze (decât dacă se împotriveşte aducerii sau comite o infracţiune) şi trebuie să pună imediat în executare mandatul de aducere concomitent cu înştiinţarea procurorului de caz.

Potrivit alineatului 12 din articolul 265 al Codului de Procedură Penală, persoanele aduse cu mandat rămân la dispoziţia organului judiciar numai pe durata impusă de audiere sau de îndeplinirea actului procesual care a făcut necesară prezenţa lor, dar nu mai mult de 8 ore, în afară de cazul când s-a dispus reţinerea ori arestarea preventivă a acestora.

Deocamdată, pe numele lui Sebastian Ghiţă nu a fost emis mandat de reţinere sau de arestare preventivă ci doar de aducere.

Articolul anterior

Viscol puternic în zona de munte a județului Neamț

Articolul următor

Pe Ceahlău se resimt temperaturi de până la minus 59 grade Celsius!

Un comentariu

  • nu inteleg de ce se incearca crearea unei imagini de fugar, in timp ce lucrurile stau altfel.deocamdata din ceea ce prezinta ghita se vede foarte clar ca are argumente solide de a nu se da pe mana unor posibili infractori.ce mai are acel procuror sa il mai intrebe atata timp cat el face o rafuiala cu ghita.mai trebuie iar un tanar sri-ist care sa fie disciplinat,sa se lase arestat ca apoi sistemul sa-l omoare la penitenciarul de la codlea.nu domnilor cei nominalizati de ghita ca fiimd infractori,suspendati din functie, bagati sub control judiciar si apoi mai vedem.dar asa lasam infractorii pe functie,pe hoti cu prada si alergam aiurea.,facandu-ne ca facem justitie.lasati codul penal pentru fraieri,ghita nu serveste asa ceva si sper ca nici ponta na va mai cadea in pacat.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *