NewsAllert :

George Lazăr (preşedinte PNL Neamţ): „Aproape 9 milioane lei pentru modernizări şi asfaltări de străzi la Dumbrava Roşie!”

Şoferul care a accidentat mortal un pieton în Neamţ şi apoi a fugit, a fost reţinut de poliţişti

Preşedintele PNL Neamţ, George Lazăr: „Piatra Neamţ – oraş turistic, nu doar vis, ci un proiect care va deveni realitate!”

Pieton accidentat mortal în Neamţ! Şoferul a fugit dar a fost prins la Suceava!

Primăria Piatra-Neamţ elimină separatoarelor de trafic de pe B-dul 9 Mai – Strada Dimitrie Leonida

Opoziția, boicot la ședința CL Piatra-Neamț! Primarul Carabelea: „Au încercat să falimenteze orașul!”

O mamă şi fiul ei de 3 ani, spulberaţi pe o trecere de pietoni din Neamţ

Accident cu victimă în Piatra-Neamţ

Compania Nord-Arin din Pângăraţi, vizitată de ministrul Mediului şi echipa PNL Neamţ condusă de George Lazăr

O casă din Neamţ a fost distrusă în urma unui incendiu izbucnit de la o lumânare

Campania PSD Neamţ – „De Crăciun, Împreună!” – a ajuns la Pângăraţi

Consilierul judeţean Silviu-Bogdan Ardeleanu (PNL Neamţ): Dacă aţi avut un nod în gât văzând şcoala din Ciugud, fiţi bucuroşi că …”

Deputatul PNL Tudor Polak anunţă o nouă investiţie, de 13 milioane lei, în comuna Ştefan cel Mare – judeţul Neamţ

Ministerul Sănătăţii a declarat epidemie de rujeolă în România! Iată care sunt simptomele bolii.

Suspiciuni de crimă în Neamţ! Un bărbat şi-a ucis vecinul!

  • 10 decembrie 2023

ISSN 2457 - 3973

EXCLUSIV Interviu cu Adrian Bezna despre tragedia din Club ”Colectiv”: ”Plâng ca un copil…. am pierdut 2 prieteni dragi…” Diferența dintre artă și gen, rock și satanism!

Adi Bezna nu mai are nevoie de nici o prezentare. Cine iubește oamenii frumoși, cine iubește folck-ul și rock-ul, sigur îl știe și-l are aproape de suflet. Lângă Adi au crescut generații de rockeri din Neamț. Au crescut în artă. Au pus mâna pe microfon, pe chitare, pe clape. Pe carte, pe poezei, la teatru. Pe frumos! Nu pe topoare, nu pe cuțite, nu au dat în cap, au furat.

Securiștii au încercat să pună o anatemă pe mișcarea rock din Piatra Neamț, una apreciată în toată țara. Așa că au lansat diversiunea că rockerii sunt sataniști iar Adi Bezna e liderul lor. Acum, alți idioți fac la fel, acompaniați de un cor de smintiți, de schizofrenici cu impresii de gazetari. Așa cum este diferență între muzică și gen, așa este și cea între jurnalist și impostorii din presă!

Între cele 30 de victime de la Clubul Colectiv se află și doi pietreni: Adrian Rugină (38 ani) și Costi Ignat (40 ani). FB_IMG_1446302974043

FB_IMG_1446312037819

Reporter: Adi, cum ai primit știrea nenorocirii de la Colectiv? Apoi că este și Adrian … și mai apoi, Costi….

Adi Bezna: Am primit știrea ca o secure. Nu mă mai uit la televizor de multă vreme, m-am săturat de idioți și de știri cretine. Am sunat acasă, la Piatra Neamț, pe prietenul Cristi Zlăvoc, de la Kilometru 0 și el mi-a spus dacă am văzut ce s-a întâmplat în București. Și dacă îl cunosc pe Adi Rugină. Am închis telefonul și am sărit la televizor…. După aceea am plâns… Am căutat să verific dacă e sigură informația și, între timp, am fost sunat din București că s-a dus și Costi Ignat… Am început să plâng ca un copil… Era deja prea mult…

Reporter: Ce amintiri te leagă de Costi, de Adrian? Cum v-ați cunoscut? Cum a fost perioada Teuton?

Adi Bezna: Cu amândoi am împărțit ani frumoși si amintiri pentru o Viață. Pe Costi l-am chemat la o audiție împreună cu prietenul și basistul Adrian Necula și la început mi s-a părut prea tânăr și fără experiență. Era un puștan pe vremea aceea și de-abia învățase să bată la tobe. Mi-aduc aminte că i-am cerut să facă pe tobe cum face o muscă atunci când zboară. M-am uitat în ochii lui mari și mirați și am simțit că va fi o poveste frumoasă între noi. Povestea avea sa se cheme TEUTON. Am făcut primele mari evenimente din oraș (Festivalul berii, Ziua mondială a mediului, Ziua orașului) pe vremea când nu era o industrie muzicală de carton ca astăzi. Țin minte că veneau mii de oameni în centrul orașului și în locurile unde se făceau manifestările. Cel mai important lucru pe care l-am făcut a fost Festivalul de muzica rock ”Young Rock for Youngs” (1993-1998) împreună cu Florin Ionescu, Fundația pentru Tineret Neamț, Asociația Fun Rock și mulți alții. Tot acolo am avut lângă noi și trupele rock de tineri care cântau în Piatra Neamț în vremea aceea. Atunci l-am cunoscut pe Adi Rugină, un viitor muzician așa cum s-a dovedit peste timp. Adi Rugină cânta într-o altă trupă de succes și chiar am avut o colaborare la un moment dat. și Costi, și Adi rămân pentru mine doi tineri frumoși de la care am învățat o mulțime de lucruri și cu care am împărțit cinstit poate unele dintre cele mai frumoase amintiri ale vieții mele de muzician.

Dumnezeu să-i odihnească!

Reporter: Ești unul dintre veteranii rock-ului nemțean. După tragedia din ”Colectiv” au apărut tot felul de interpretări gen „concert satanist”, „rockeri satanic”, etc. Cum vezi aceste aberații?

Adi Bezna: Interpretările acestea au existat dintotdeauna. Chiar eu am fost declarat, la un moment dat, în ziarul Evenimentul Zilei liderul sataniștilor pe Moldova. Niște cretini care și ieri, și astăzi, și mâine vor confunda arta și genul muzical. Nu zic că nu sunt și uscături în acest gen muzical, dar rock-ul rămâne un act de libertate în primul rând și un mare act de simțire. Rocker rămâi pentru o viață. E mult de discutat pe tema asta și în ziua în care muzica rock își va găsi calea spre canalele media așa cum merită, așa cum nepotrivit sunt promovate alte genuri care aduc rating, atunci, în acea zi, lumea va face diferența între artă, mesaj și valoare.

Reporter: Pornind de la această tragedie, ce sfaturi le dai tinerilor?

Adi Bezna: Eu încă mă simt tânăr si chiar dacă de multă vreme cânt muzică folk pentru că e aproape de sufletul meu, râmân rocker pentru o viață. Nu am niciun sfat de oferit ca cineva să asculte un anume gen muzical. Rămâi tânăr atâta timp cât știi să faci diferența între valori, știi să pui mai presus Binele decât bienele tău și să alungi Răul din tine mai ales atunci când ai posibilitatea s-o faci. Din toate muzicile pe care le-am ascultat am luat mesajul bun și m-am împătimit de poezia cuvintelor. E clar că sunt un tânăr din altă generație dar sunt sigur că, mereu, tinerii care vor veni, se vor îmbolnăvi de tinerețe și nu vor scăpa de aceasta atâta timp cât vor pune mâna pe o carte, cât vor asculta o muzică bună, cât vor lăsa drogurile și băutura la locul lor și vor ști să prețuiască Prietenii și Oamenii de lângă ei.

Pe 26 noiembrie, Adi Bezna va organiza, la Pub Kilometru 0, un spectacol de amintiri și cântec ”in memoriam”.

”Costelin Talmaciu(Coțo), fostul basisit din trupa Rebecca, Romana Olasz, o poetă și un prieten bun pe versurile căreia am scris câteva cântece, Adi Rugină și Costi Ignat, fostul toboșar al Teutonului”. Sunt 4 Oameni dragi care s-au dus anii ăștia”, a mai spus Adi Bezna.

(Gabriel APETRII)

Articolul anterior

Majoritatea cluburilor din Piatra Neamț nu au autorizație ISU! La țară, dezastrul e generalizat! Tragedia din Colectiv se poate repeta oricând!!!

Articolul următor

Trei incendii în Neamţ în ultimele 24 ore

Un comentariu

  • Frumos ce a spus Adi, si ce va mai continua sa spuna.O singura remarca, nu va bateti capul cu etichete de neam prost.rockeri,satanisti…nu merita.sunt spuse/lansate de persoane limitate, indiferente. Cu cat le pomenim mai mult cu atat le dam apa la moara si nu merita. Fiul meu asculta Queen,Nickelback,Depeche Mode,Type O Negative. Are 5 ani.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *