ISSN 2457 - 3973

EXCLUSIV Uite câte zeci de mii de euro plătește ApaServ pe lucrarea care lasă Piatra Neamț fără apă!

Marți, reprezentanții ApaServ vor începe, la ora 18.30, lucrările pentru repararea magistralei M1 de pe Petru Movilă, la intrarea în Piatra Neamț dinspre Ursuleți. Practic, cei de la ApaServ nu vor face foarte mult. În primul rând, vor întrerupe aducțiunea de apă de la stația de captare de la Vaduri după care vor începe golirea conductei astfel încât, la ora 24.00, să poată preda amplasamentul către firma privată care va executa lucrarea.

Asta pentru că nu inginerii și muncitorii companiei vor realiza reparațiile ci o firmă privată.

”Din discuțiile cu tehnicienii noștri, am decis ca lucrarea să fie executată de o firmă privată care are experiență în astfel de situații. Tehnicienii noștri nu au mai executat lucrări de asemenea anvergură și dată fiind situația, și ceea ce s-a întâmplat în perioada 9-13 martie, am preferat să avem siguranța lucrării. Astfel, avem promisiunea firmei contracatată că miercuri, cel târziu la ora 15.30, lucrarea va fi gata. Noi am mai pus o marjă de eroare de trei ore și spunem că cel târziu la ora 18.30 vom începe umplerea instalațiilor. Astfel, în cel mult 24 de ore, deci până joi la ora 18.30, ar trebui să fie apă la robinetele tuturor, poate doar cu mici excepții”, a declarat, pentru Ionuț Cătălin Dughir, managerul Companiei ApaServ.

Firma privată care va executa lucrarea și care vine inclusiv cu materialele necesare va încasa de la ApaServ peste 120.000 lei, adica aproape 25.000 euro. 

Conducerea ApaServ susține că a fost cel mai bun preț și că au fost și alte oferte de la societăți care însă voiau să realizeze doar execuția iar materialele să le pună la dispoziție ApaServ.

Pe de altă parte, piesa executată în urmă cu aproape trei săptămâni și care nu etanșeizează conducta trebuie plătită firmei private care a executat-0. Doar piesa în sine costă 1.800 de euro iar factura de la StarMet a venit deja la contabilitatea ApaServ și trebuie plătită, mai ales că firma respectivă a respectat întru-totul comanda.

Între timp, în fiecare oră se pierd circa 15 metri cubi de apă în zona avariei fiindcă piesa a fost comandată la dimensiunile din arhivs ApaServ, dimensiuni care în realitate au fost mai mari decât cele de la fața locului. Așa că, în cele 3 săptămâni s-au dus pe apa sâmbetei peste 7.500 metri cubi de apă care vor fi contabilizați ca pierdere, deci vor diminua profitul companiei. (anul trecut, ApaServ a avut un profit de circa 200.000 lei).

O comisie din ApaServ cercetează cine și ce a cauzat eșecul lucrărilor de acum trei săptămâni și ce sancțiuni vor fi aplicate, dacă vor fi aplicate. Degetul acuzator este îndreptat către inginerul Ioan Păcală, cel care ar fi coordonat cu putere deplină lucrarea.

 

Articolul anterior

Constatare a liberalilor din Neamț: Supremația PSD se prăbușește!

Articolul următor

Bătrân decedat într-un incendiu pe ogorul din Urecheni

Un comentariu

  • Din titlu inteleg ca dupa lucrarea asta Piatra Neamt nu va mai avea apa. Remarca retorica asupra pretului e cam fara sens. Daca aveti posibilitatea, indrumati-i pe cei de la APASERV spre o firma care face lucrarea cu un pret mult mai mic sau gratis.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular