ISSN 2457 - 3973

Fabrică de lemn termotratat din Târgu Neamţ, distrusă de un incendiu

O fabrică de lemn termotratat din oraşul Târgu Neamţ a fost distrusă de un incendiu care a izbucnit în noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 23.25.

Purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, locotenentul Irina Popa, a declarat că la faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Târgu Neamț cu patru autospeciale de stingere, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime și o ambulanță SMURD.

“La ajungerea forțelor de intervenție s-a constatat că incendiul se manifesta cu flacără deschisă la materialul lemnos din interiorul unui cuptor tehnologic și la acoperișul halei, cu posibilitatea propagării la materialul lemnos depozitat în incinta halei. Pompierii au localizat și lichidat incendiul în limitele găsite”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

Au ars aproximativ 24 metri cubi de material lemnos, 160 metri pătraţi din acoperișul construcției și s-au deteriorat 200 metri pătraţi din acoperiș.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind efectul termic, ca urmare a unei erori produse în sistemul de monitorizare a cuptorului tehnologic.

Intervenția a avut un grad ridicat de risc deoarece în interiorul halei exista o conductă de gaz, ce se afla în imediata apropiere a locului producerii incendiului, dar și din cauza fumului degajat.

Articolul anterior

Accident cu 2 răniți în Târgu Neamț

Articolul următor

Bătrână accidentată la Piatra Şoimului

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *