NewsAllert :

Un bărbat de 46 ani din Neamț, mort la Iași din cauza coronavirusului! Nu avea alte afecțiuni!

Coronavirus Neamț – A crescut numărul oamenilor depistați pozitiv!

Cozmanciuc solicită prefectului rediscutarea bugetului județului cu toate partidele din CJ Neamț! Iată motivele!

Primarul Dragoș Chitic: Am primit dezinfectantul pentru scările de bloc din Piatra-Neamț!

Medic din Spitalul Județean Neamț: Pacienții nu au tratamente pentru Covid-19! Personalul medical nu are echipamente!

Alertă la Spitalul Județean Neamț! Un alt medic, confirmat cu coronavirus! Este din secția de neonatologie!

Noi acuzații ale prefectului Lazăr la adresa președintelui Arsene: ”Plătește cu 57.000 euro mai mult pe un pat modular! Înmulțiți cu 250 paturi”

O femeie infectată cu coronavirus a murit la Spitalul Județean Neamț

Coronavirus/ Nici un caz nou în Neamț în ultimele 24 de ore!

Suspect de coronavirus adus din Roznov la spital cu ambulanța, trimis acasă cum poate! Prietena bolnavă de leucemie, depistată pozitiv!

Fotografia uluitoare surprinsă în Neamț, la procesiunea cu moaștele Cuvioasei Parascheva

Un nou caz uluitor la Spitalul Județean Neamț! Suspect de coronavirus, trimis pe jos la Roznov!

Ipocrizia lui Arsene! Plânge norma de hrană mică din Spitalul Județean, dar Guvernarea PSD nu a făcut nimic în ultimii 6 ani!

Coronavirus/ Numărul persoanelor pozitive din Neamț a crescut la 160! Județul, pe locul 3 la nivel național!

Procesiune cu moaștele Cuvioasei Parascheva, la bisericile din Neamț, pentru izbândirea în fața bolii (foto)

  • 7 aprilie 2020

ISSN 2457 - 3973

Facilități pentru transportatori și coridoare speciale pentru ca alimentele, medicamentele, și alte produse de primă necesitate să ajungă în țară

Pentru a preîntâmpina eventualele dificultăți ale conducătorilor auto, angajați ai operatorilor de transport rutier români, Lucian Bode, ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, a intervenit la statele membre ale Uniunii Europene, pentru ca autoritățile de control ale acestora să ia în calcul prelungirea valabilității tuturor documentelor eliberate de Autoritatea Rutieră Română (A.R.R.), care ar putea expira în perioada în care este instituită starea de urgență.

Este vorba despre:

– Licențele comunitare și copiile conforme ale acestora;

– Certificatele de transport în cont propriu și copiile conforme ale acestora;

– Licențele pentru activități conexe transportului rutier – activități desfășurate de autogări și intermediere a operațiunilor de transport rutier;

– Autorizațiile de transportul alternativ / în regim de închiriere;

– Autorizațiile pentru transportul rutier național contra cost și copiile conforme ale acestora;

– Autorizațiile pentru școlile de conducători auto;

– Atestatele/Certificatele profesionale.

”Este un demers extrem de necesar, pentru ca fluxul aprovizionării cu medicamente, alimente, alte produse de bază să nu fie întrerupt. Totodată, ministrul Lucian Bode a solicitat și stabilirea de urgență a unor coridoare de transport, pentru transporturile rutiere, feroviare și portuare, prin toate punctele de frontieră, inclusiv prin cele închise în această perioadă publicului”, explică  senatorul PNL Eugen Țapu – Nazare.

Ministrul Lucian Bode  a propus și exceptarea, pentru o perioadă de 30 de zile, a măsurilor privind perioadele de conducere și odihnă ale șoferilor, pentru transportul național și internațional de mărfuri. Ministrul român a mai solicitat Comisiei Europene și identificarrea posibilităților de finanțare pentru sprjinirea companiilor care activează în domeniul transporturilor.

”La nivelul Uniunii Europene, deciziile trebuie să fie unitare, pentru că doar așa putem asigura funcționarea economiilor europene, chiar și în situații dificile. Zona transporturilor este poate cea mai importantă componentă a economiei românești, fără de care toate industriile pot intra în colaps. De aceea, am discutat și cu reprezentanții industriei de transport din România și am stabilit o serie de decizii comune, inclusiv nevoia de accesare a unor scheme de ajutor de stat pentru toate modurile de transport, care să permită ca, la încheierea perioadei de criză, firmele românești de transport să-și revină rapid”, a declarat ministrul Lucian Bode.

Acest nou set de măsuri apare pe fondul suspendării în România a tuturor curselor spre și dinspre Italia și Spania pentru 14 zile, sistarea transportului internațional de persoane pe relația cu Italia, carantinarea pentru 14 zile a navelor provenite din zonele roșii, dar și suspendarea anumitor trase feroviare de călători până la 31 martie 2020.

Articolul anterior

Policlinicile spitalelor SE ÎNCHID! Intervențiile chirurgicale SE SUSPENDĂ! Pacienții care nu sunt gravi, SUNT EXTERNAȚI!

Articolul următor

PMP cere premierului să scoată Armata pe străzi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *