ISSN 2457 - 3973

Fără taxe noi, mai ales în actualul context – anunţă senatorul Eugen Ţapu-Nazare (PNL Neamţ)

Începe să devină îngrijorătoare insistența cu care se propagă, în spațiul public,  dorința partenerilor de a renunța la cota unică de impozitare și de a trece la impozitul progresiv.  Asta înseamnă să schimbi regulile în timpul jocului, să renunți la predictibilitatea fiscală pe care orice antreprenor o așteaptă.

Punctul de vedere al Partidului Național Liberal, exprimat de nenumărate ori de premierul Nicolae Ciucă, este cât se poate de clar: fără taxe noi care să afecteze cetățenii și mediul de afaceri.

Renunțarea la cota unică pune în pericol investițiile străine directe în România și există riscul ca marile companii să-și relocheze operațiunile în țări vecine, precum Bulgaria și Ungaria, unde  există cota unică.

Pe de altă parte, experiența ne-a demonstrat că supraimpozitarea conduce la creșterea economiei subterane, cu consecințe negative asupra bugetului, prin scăderea veniturilor. Nu în ultimul rând, statul român nu are infrastructura necesară pentru a încasa un impozit progresiv, Ministerul de Finanțe și ANAF nefiind pregătite administrativ pentru acest pas.

Investițiile reprezintă singura modalitate de a dezvolta economia, de a crește încasările la buget, iar introducerea de noi taxe, mai ales în contextul actual al războiului de la graniță, nu reprezintă o soluție sustenabilă.

Ministerul de Finanțe are toate pârghiile necesare pentru a diminua evaziunea fiscală și pentru a colecta venituri la bugetul de stat, fără să împovăreze antreprenorii, sectorul privat.

Eugen Țapu-Nazare, senator

Președintele Comisiei de Antreprenoriat și Turism din Senat

Articolul anterior

Mesajul deputatului Laurenţiu Leoreanu cu prilejul Sfinţilor Constantin şi Elena

Articolul următor

Directorul-şpăgar de la Ambulanţa Neamţ, Dan Morenciu, şi cele două asistente au fost arestaţi preventiv 30 zile

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *