ISSN 2457 - 3973

FC Ceahlăul S.A. a obținut ilegal peste 120.000 euro de la Primărie în 2014! (raport Curtea de Conturi)

Problemele de la FC Ceahlăul Piatra Neamț par fără oprire. Echipa este pe ultimul loc al clasamenului ligii a doua iar din punct de vedere financiar, clubul este în corzi de mult. Peste toate, un raport al Curții de Conturi despre plățile efectuate de Primăria Piatra Neamț în 2014 arată că FC SC Fotbal Club Ceahlăul SA Piatra Neamț a primit 550.000 lei (aproximativ 120.000 euro) în mod ilegal. Potrivit prevederilor legale, Primăria va fi obligată să facă toate demersurile pentru a recupera suma. Nu trebuie să omitem că FC Ceahlăul SA are de returnat încă aproximativ un milion de euro către Consiliul Județean Neamț pe baza unui raport similar al Curții de Conturi.

Dar iată ce spune raportul oficial al Curții de Conturi Neamț cu privire la plățile din anul 2014:

”La UATM Piatra Neamț, din verificarea categoriei de operațiuni, reprezentând finanțarea activităţilor sportive, s-a constatat că sumele virate din bugetul local către SC Fotbal Club Ceahlăul SA Piatra Neamț, pe baza contractului de asociere nu au îndeplinit condițiile de legalitate în ceea ce privește acordarea acestora. Urmare a necunoaşterii prevederilor legale în domeniul asocierii instituțiilor publice şi/sau a interpretării eronate sau ignorării acestora, s-a produs la bugetul local o pagubă de 550.000 lei reprezentând finanțarea SC Fotbal Club Ceahlăul SA Piatra Neamț efectuată fără bază legală în anul 2014. Consiliu Local al Municipiului Piatra Neamț a efectuat o finanțare către o entitate generatoare de profit cu încălcarea prevederilor Legii nr. 273/2006, privind finanțele publice locale, având în vedere că actul normativ încălcat nu reglementează asocierea unei unități administrativ teritoriale cu o structură sportivă de drept privat și finanțarea, in baza asocierii, a activității acesteia. Consiliul Local al Municipiului Piatra Neamț aprobă prin HCL, lista proiectelor cu finanţare nerambursabilă pentru anul 2014, în baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general, cu modificările și completările ulterioare. În urma verificării modului de derulare a contractelor încheiate, s-a constatat că: – s-au prezentat facturi fiscale emise de către SC Fotbal Club Ceahlăul Piatra Neamț, fără alte documente justificative anexate, entitatea efectuând cheltuieli nelegale. – un număr de patru asociaţii sportive au obligaţii de plată exigibile privind impozitele şi taxele către stat, precum şi contribuţiile către asigurările sociale de stat pentru anul 2014, aspect care trebuia să le excludă de la obţinerea finanţării nerambursabile. Valoarea erorii este de 1.527 mii lei, reprezentând finanţări nerambursabile efectuate fără respectarea prevederilor legale”.

Articolul anterior

Prefectura și ApaServ dau asigurări că apa de la robinete este bună de consum! Dar nimeni nu spune dacă a curs infestată cu bacterii!

Articolul următor

Consilierii locali din Piatra Neamț, puși la plată de Curtea de Conturi! Suma imputată: 500.000 lei!

Un comentariu

  • la ce este bun sa mai ai citymanager financiar si secretar daca cheltuiesc bani fara sa cunoasca legea.iar consiliul local p.neamt e format asa cum bine preciza cineva din ospatari,lautari,lucratori turism,crasmari etc.acum sunt buni de plata.dar nimeni nu are curajul sa se implice.toti cei enumerati sunt murdari de bani ilegali,ar fi fost ceva daca banii asa ilegali obtinuti erau cheltuiti legal.dar am vazut cati creditori s-au adunat la masa credala in dosarul de insolventa.smecherii au gasit un italian neinitiat la nivelul celor ce au condus ceahlaul si i-au servit rahat frumos ambalat in culorile portocalii si negru.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular